Curtea interioară a Muzeului Satului Bucovinean a fost animată joi seara de prezenţa a sute de persoane care au cântat, au dansat, au strigat şi s-au distrat pe ritmurile melodiilor trupei Hara.
Cei cinci membri ai formaţiei îndrăgite de o mulţime de suceveni au concertat pentru prima oară în respectiva locaţie, împrejmuită de verdeaţa Parcului Şipote, care s-a dovedit perfectă pentru un concert în aer liber, într-o zi caniculară de vară.
„Aiurea” au strigat sute de voci la unison, cântând odată cu solistul Flavius Buzilă, strigătul lor răsunând dincolo de perdeaua de arbori, pe întreg platoul Cetăţii de Scaun a Sucevei, unde s-a desfăşurat primul concert din programul Festivalului de Artă Medievală 2014.
Ritmurile unor melodii precum „Cine”, „Plouă stele”, „Printre nori” sau „Vara mea” au atras şi mai mulţi spectatori, pe care glumeţul Flavius i-a “împărţit” ca la stadion – tribuna 1, tribuna 2 şi peluză, cărora le cerea, pe rând, să repete refrenul melodiilor, să facă animaţie cu telefoanele sau cu brichetele prin aer, ori să se ridice în picioare (pentru cei aşezaţi pe băncuţele de lemn), pentru a face cu toţii „valuri”, cu braţele în aer, în ritmul melodiilor când vesele, când romantice, făcând auditorii să treacă prin diverse stări emoţionale, de la melancolia primelor iubiri, la exaltarea trăirii clipei la maxim.
„Nu-i Future”, „Horababura” sau „Hey yo” au contribuit din plin la starea de bună dispoziţie a sutelor de spectatori, care au dansat şi au cântat cu ei, sute de voci strigând în cor „Totaya Ye”.
Concertul s-a prelungit până târziu în noapte, pentru că, la cererea spectatorilor, mulţi prieteni vechi ai trupei Hara, care a concertat de zeci de ori la Suceava, în alcătuirea Flavius Buzilă - voce, Marius Aştilean - chitară acustică, Valentin Muşat – vioară, chitară electrică, acustică, Radu Anghel – bass şi Nunu Racris - tobe, percuţii, spectacolul a continuat cu melodii mai noi („Dragostea-i o ciocolată”) sau mai vechi („Mi-e dor de tine”), care au făcut deliciul publicului de toate vârstele.
La final, cei cinci membri ai trupei Hara nu au putut pleca de pe scenă până nu au făcut să răsune platoul Cetăţii de Scaun de ritmurile fierbinţi ale îndrăgitei „Muro Shavo”, cu care au încheiat concertul de aproape două ore, în aplauzele furtunoase ale publicului, care şi atunci tot nu s-a abţinut să le mai ceară un „bis”.
Seria de concerte de la Muzeul Satului, din cadrul programului Festivalului de Artă Medievală, continuă vineri şi sâmbătă seara cu concerte ale formaţiei Truverii - de la ora 20.00, cu Odyssey – de la ora 21.00, iar duminică, cu formaţia Trei Parale - de la ora 20.00 şi cu concertul Asociaţiei culturale „Friederich Schwartz” - de la ora 21.00.