Casele aflate în construcţie continuă să fie ţintă predilectă a hoţilor, de cele mai multe ori furturile petrecându-se pe fondul neglijenţei victimelor, care lasă bunuri de valoare la vedere, în case fără sisteme de securitate, uneori şi fără încuietori la uşi sau fără geamuri. Un ultim furt a fost sesizat în noaptea de luni spre marţi, când dintr-o casă în construcţie din Dărmăneşti, proprietatea unui bărbat în vârstă de 56 de ani, din Suceava, au fost sustrase scule electrice şi alte bunuri, în valoare de 4.000 de lei.
Conform unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava „deşi în mod repetat poliţiştii au atras atenţia cu privire la modul de asigurare a caselor în construcţie, se constată că, în continuare, cetăţenii depozitează materiale de construcţii în spaţii care nu sunt închise sau măcar îngrădite. De asemenea, în casele nelocuite aflate în diverse faze de construcţie (fără geamuri, uşi, sisteme de închidere) sunt deja depozitate bunuri casnice şi scule care, în mod inevitabil, atrag atenţia hoţilor şi îi expun pe proprietari infracţiunilor de furt”.
Poliţiştii recomandă asigurarea caselor cu sisteme de închidere şi alarmare a locuinţelor, iar în cazul în care acestea se află în zone izolate se recomandă găsirea unei persoane de încredere, care să treacă zilnic pe la respectiva locaţie. Asigurarea iluminării şi îngrădirea perimetrului sunt de asemenea condiţii de bază pentru a preveni furturile. Cel mai important rămâne însă ca în casele nelocuite să nu fie lăsate bunuri de valoare, cu atât mai mult vizibile din exterior, de regulă hoţii acţionând doar acolo unde au o garanţie că „merită” să comită spargerea.
(14 aug 2014, 11:43:09