miercuri, 13 aug 2014 - Anul XIX, nr. 186 (5695)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsură

Radarele se mută pe drumul naţional Suceava - Botoşani, din cauza riscului ridicat de accidente

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Modernizarea capitală a DN 29 Suceava – Botoşani, drum care urmează a fi inaugurat oficial peste două zile, are şi un efect mai puţin dorit, dar aproape inevitabil: risc ridicat de producere a accidentelor rutiere grave. Conducerea Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava a dispus deja ca graficele de control cu radar să  se concentreze şi pe acest drum, aproape la acelaşi nivel cu acţiunile de control de pe DN 2, de la intrarea în judeţ dinspre Iaşi şi până la Siret şi DN 17, care leagă Suceava de Ardeal, principalele două artere care străbat judeţul.

Comisarul Petrică Jucan, şeful Serviciului Rutier Suceava, a explicat că deja se acţionează zilnic cu cel puţin o autospecială cu radar pe porţiunea DN 29 de pe raza judeţului Suceava. El a subliniat că, statistic, fiecare reabilitare importantă de drum a dus la creşterea numărului de accidente rutiere grave. De altfel, din păcate, pe DN 29, s-a înregistrat deja un cumplit accident rutier. Pe 1 august, la Dumbrăveni, un Mercedes condus de o tânără în vârstă de 25 de ani s-a zdrobit de o autocisternă, după ce conducătoarea auto a încercat să depăşească pe linie continuă. În urma teribilului impact, pasagerul din drepta din Mercedes, soţul conducătoarei auto, a murit, în timp ce tânăra de la volan a fost rănită grav. 

 

“Se circulă prin localitate cu 80-100 de kilometri la oră sau chiar mai mult”

Primarul comunei Dumbrăveni, Ioan Pavăl, a salutat decizia Poliţiei Rutiere şi a spus că trebuie luate măsuri urgente pentru prevenirea altor tragedii.

„Şoseaua este foarte bună, acum nu mai sunt găuri de care şoferii trebuie să se ferească, iar unii din păcate nu au măsura în ceea ce priveşte pedala de accelerație. Se circulă prin localitate cu 80-100 de kilometri la oră sau chiar mai mult. Din septembrie, prin centrul comunei, vor circula zilnic 2.000 de copii, la şcoală sau la grădiniţă, nici nu vreau să mă gândesc la ce se poate întâmpla. Au mai fost amenajate cinci treceri de pietoni în comună, chiar şi noi am solicitat acest lucru, însă riscurile rămân mari”, a declarat Ioan Pavăl, care a subliniat că în perioada în care pe raza comunei au fost amplasate radare fixe nu a avut, într-un an de zile, nici o tamponare.

 

Exemplul DN 17: Accidentele au crescut alarmant după reabilitarea drumului

Evoluţia traficului pe DN 29 pare a fi similară cu cea înregistrată pe DN 17, care leagă Suceava de Ardeal. După finalizarea reabilitării capitale a DN 17, numărul accidentelor grave înregistrate pe această arteră a crescut de la an la an. Poliţiştii spun că tragediile s-au produs în general din cauza vitezei excesive, pe fondul calităţii bune a şoselei, care a fost lărgită şi nici nu este foarte aglomerată în anumite intervale de timp.

Conform analizei de bilanţ a Serviciului Rutier Suceava, în primele şase luni ale acestui an, pe DN 17 au avut loc nu mai puţin de 20 de accidente grave, soldate cu 9 morţi şi 18 răniţi grav. DN 17 este, de aproximativ patru ani, cea mai periculoasă şosea din judeţ.

DN 29 Suceava - Botoşani nu s-a aflat niciodată până acum în topul primelor trei şosele pe care se produc accidente rutiere grave.   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Radarele se mută pe drumul naţional Suceava - Botoşani, din cauza riscului ridicat de accidente.
 Vizualizări articol: 2891 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Radarele se mută pe drumul naţional Suceava - Botoşani, din cauza riscului ridicat de accidente2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Florine, Florine... trimis de
(13 aug 2014, 11:44:43
Dom'reporter, permiteti sa semnalez : pasagerul din dreapta era de fapt din stanga, masina fiind cu volan pe dreapta. Iar referitor la ce ai scris in alt articol, Mercedesul era inmatriculat in RO , nu in GB.
2.   Bucurie scurta trimis de
(13 aug 2014, 14:31:39
Inainte de repararea drumului radarele erau prezente permanent mai ales la Baisa si intrarea in Botosani.In timpul reparatiilor in schimb nu era nici un radar si puteai zburda in voie pe drumul perfect binenteles in limite de viteza rezonabile.Acum iar va trebui sa fii atent tot drumul sa nu fie radare si sa mergi cu 50,40,30 km/h.Cat despre cele patru radare fixe de la Dumbraveni nu as fi deschis discutia in locul domnului primar Paval.Tinem minte perfect ca erau in afara legii,ce matrapazlacuri au facut firmele care le-au montat si ce se intampla cu banii din amenzi(oricul nimeni nu platea amenda ca erau ilegale).In ziua in care au fost interzise oamenii se opreau in fata lor ,se strambau si rosteau vorbe de duh.A fost o distractie maxima.Traiasca cele patru monumente istorice (radare fixe )din Dumbraveni.
3.   Ardelenii nu se coboara la obiceiurile din Moldova trimis de
(13 aug 2014, 15:45:02
Ardelenii nu se coboara la obiceiurile din Moldova. Bati tot Banatul si Ardealul si abia daca vezi urma de politist. Dar, nici n-ai intrat bine in Bucovina, ca le-ai si simtit ,,grija”.

Domnul primar Paval simte pe aproape mirosul banilor,.... miros mai bun chiar decit al mititeilor.

O sosea buna obligatoriu trebuie sa fie teroare pentru conducatorii auto? Unde se intimpla asta in Ardeal sau Ungaria!? Foamea de bani si tupeul de mirlan de fiecare data este exagerbat in Bucovina! Puneti amenzi, dar fara sloganul ridicol:"Alege viaţa!....." Asta... de fiecare data cind doriti banii nostri! Va apuca mila si grija de vietile noastre! Multumim! Majoritatea, care dovedim responsabilitate la volan, suntem in stare sa ne pazim si singuri!
3.1  RE: Ardelenii nu se coboara la obiceiurile din Moldova trimis de
(13 aug 2014, 19:12:41
Nu se coboara "ardelenii" pentru ca au alte surse de venit "decent' fata de amaratii din Moldova. Nu sant cu nimic mai breji, mai inteligenti si culti in cap "dacat" noi. Numa gura e de ei "ca cu" munca mai usurel si le cam place sa fie cand cu unu cand cu alta pentru "fain osag".
4.   Epopeea radarelor fixe of Dumbraveni trimis de
(13 aug 2014, 17:47:52
Una dintre cele mai rentabile afaceri tunaloase din Romania a fost cea a radarelor fixe .. Firmele care instalau radarele fixe incasau o buna parte din sumele platite de soferii vitezomani. Reteta era simpla, iar in schimbul investitiei initiale companiile primeau in fiecare luna sume consistente. Mai dadeau ceva si la primariile din localitatile unde erau instalate.Politia Rutiera nu lua nici un leu.Paradoxul era ca salariatii celor doua firme lucrau in sediile politiilor pe calculatoarele politiei incalcand norme de siguranta statului."Regii amenzilor" erau patronii a doua firme din Cluj, Codec si Benefic. Cele doua companii au instalat sau au semnat contracte pentru amplasarea de camere video in cateva sute de localitati din 27 de judete.
5.   Epopeea radarelor fixe of Dumbraveni trimis de
(13 aug 2014, 17:53:56
Domnul primar Paval cand a auzit ca in contul primariei vor intra 30% din valoarea amenzilor si-a frecat palmele de multumire.Si atunci i-a bubuit ideea de geniu.Sa puna patru radare fixe.Si au fost soferi care au luat amenzi instant de la toate cele patru radare.Doar ca visul frumos s-a destramat.
Articol 2009
"Politistii suspecteaza primariile Dumbraveni, Draguseni si Forasti de posibile incalcari ale legii in cazul montarii radarelor fixe din judet. Dupa ce la nivel national au fost sesizate nereguli in procedurile prin care o firma din judetul Cluj a montat radare fixe in zeci de localitati, Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Suceava a demarat o ancheta pentru a stabili daca cele opt radare din judet au fost intalate legal.Astfel, Ioan Pavel, primarul comunei Dumbraveni, Vasile Cepoi, primarul comunei Draguseni, si Avramia Bradut, primarul comunei Forasti, au fost anuntati, la sfarsitul saptamanii trecute, sa pregateasca fotocopii dupa toate documentele care au stat la baza instalarii radarelor fixe din localitatile respective, deoarece vor fi vizitati de politisti ai Serviciului de Investigare a fraudelor."

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei