Poliţia Rutieră a realizat o analiză amănunţită privind cum şi unde s-au petrecut accidentele grave în judeţul Suceava în primele şase luni ale acestui an, cifrele statistice arătând o concentrare a tragediilor rutiere în zonele arondate municipiilor Suceava şi Câmpulung Moldovenesc.
„Aproape jumătate dintre persoanele decedate şi rănite grav au fost victime ale accidentelor rutiere petrecute pe drumurile publice din zonele de arondare ale municipiilor Suceava şi Câmpulung Moldovenesc”, a explicat subcomisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava.
În primele şase luni ale acestui an, pe drumurile publice care străbat judeţul Suceava s-au înregistrat 135 de accidente grave, soldate cu 34 de persoane decedate şi 118 rănite grav. Principala cauză a accidentelor a fost viteza excesivă şi neadaptată la condiţiile de drum, care a dus la 38 de accidente, cu zece persoane decedate, indisciplina pietonală, care a fost cauza tot a 38 de accidente, soldate cu opt morţi, şi neregulile comise de biciclişti, care au generat 17 accidente grave, soldate cu un decedat şi 16 răniţi grav.
În ceea ce priveşte zona municipiului Câmpulung Moldovenesc, aceasta este traversată de DN 17, care leagă Suceava de Ardeal, de departe cea mai periculoasă şosea din judeţ. A fost identificată chiar o zonă critică a DN 17, de la Vama la Pojorâta, aşadar în zona arondată Poliţiei municipiului Câmpulung Moldovenesc.
În privinţa municipiului Suceava şi a comunelor din jur, multe sunt tranzitate de E 85, zone precum Cumpărătura sau Pătrăuţi, dovedindu-se cu risc ridicat de accidente în 2014. De asemenea, destul de multe accidente grave s-au produs şi în municipiul Suceava, aici fiind preponderente cele cu victime pietoni.