Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 aug 2014 - Anul XIX, nr. 182 (5691)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,717 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Apariţie editorială

„Ghidul bibliotecarului şcolar. Eurocompetenţe profesionale”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Recent a apărut pe piaţă „Ghidul bibliotecarului şcolar. Eurocompetenţe profesionale”, ce se adresează bibliotecarilor care doresc să îşi cunoască mai bine profesia sau care intenţionează să avanseze în trepte sau grade profesionale, dar şi viitorilor bibliotecari şi publicului larg interesat de înţelegerea activităţilor, competenţelor şi aptitudinilor pe care le implică profesia de bibliotecar şcolar sau profesor documentarist.

Autoarea ghidului, prof. Daniela Argatu, bibliotecar la Casa Corpului Didactic „George Tofan” din Suceava, membră a Asociaţiei Bibliotecarilor din România, a spus că a lucrat la acest ghid pentru că ea consideră că „profesia de bibliotecar este una frumoasă, vie, aflată în permanentă schimbare și adaptare atât la aspirațiile noastre de transformare, cât şi la nevoile utilizatorilor bibliotecilor de azi și, mai ales, de mâine. Am conștientizat, alături de alți colegi, nevoia unui instrument de lucru cu adresabilitate mai precisă, cu accent pe particularitățile acestei structuri infodocumentare”.

În realizarea ghidului, profesoara Daniela Argatu a folosit lucrări de referinţă româneşti şi internaţionale, legislaţia specifică şi conexă domeniului adusă la zi, dar şi observaţii ale propriei experienţe, în încercarea de a sintetiza și limpezi pașii obligatorii de parcurs în activitatea complexă din cadrul unei biblioteci școlare și a unui centru de informare-documentare.

„Am citat mai ales din lucrări mai nou apărute, pentru a lărgi informația, lăsând să curgă firesc, fără multe întreruperi de note, aspectele (coroborate, compilate) din vechi manuale, considerându-le un bun comun al profesiei. Ele își au locul în bibliografia cărții. Necesitatea ghidului s-a concretizat în urma analizării nevoilor de formare continuă a bibliotecarilor şcolari, pe care încercam să le acopăr prin cursuri efectuate periodic, gândite din perspectiva oferită de euroreferenţialul privind competenţele profesioniştilor europeni în domeniul informării, o sinteză clară, menită să orienteze pe cei ce activează în științele informării și documentării”, a completat autoarea ghidului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Ghidul bibliotecarului şcolar. Eurocompetenţe profesionale”.
 Vizualizări articol: 2784 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
„Ghidul bibliotecarului şcolar. Eurocompetenţe profesionale”5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei