Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a unui tânăr în vârstă de 29 de ani, din comuna Moldova Suliţa, care l-a lovit cu un cuţit în zona braţului drept pe concubinul surorii sale, care a sângerat masiv şi un timp îndelungat, până când şi-a dat ultima suflare. Procurorii au stabilit că moartea victimei, un bărbat în vârstă de 45 de ani, s-a produs şi pe fondul lipsei de asistenţă medicală, din cauză că se afla într-un cătun greu accesibil, însă asta nu îl absolvă pe inculpat de vină şi de trimiterea în judecată pentru comiterea infracţiunii de omor.
Crima s-a petrecut pe 19 iulie 2014, pe raza cătunului Cruhla.
Din ancheta procurorului criminalist rezultă că inculpatul, Stelică Cozmici, a consumat alcool în ziua crimei cu Nicolae Mehno, concubinul surorii sale, iar la un moment dat cei doi s-au luat la ceartă. Scandalul a plecat de la o drujbă împrumutată de Mehno autorului, pentru care a solicitat o sumă de bani.
„Conflictul a degenerat, victima şi inculpatul şi-au aplicat lovituri reciproce de pumni, s-au îmbrâncit, împrejurare în care inculpatul a luat un cuţit de pe o băncuţă aflată în curtea locuinţei, cu care i-a aplicat victimei o lovitură puternică la nivelul braţului drept”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.
Bărbatul de 49 de ani a pierdut o cantitate foarte mare de sânge. O persoană din zonă a sunat la numărul de urgenţe 112, însă ajutorul medical a venit prea târziu.
„Din cauza distanţei mari şi a drumului anevoios, ambulanţa a sosit prea târziu, medicii constatând decesului numitului Nicolae Mechno”, au precizat procurorii.
Din ancheta procurorilor mai rezultă că bărbatul omorât era cunoscut ca un om paşnic, căruia îi era frică de inculpat, iar de fiecare dată când acesta se afla sub influenţa alcoolului prefera să fugă, să se ascundă de el.
Stelică Cozmici a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de omor, în stare de arest preventiv, dosarul urmând a fi judecat în primă fază la Tribunalul Suceava.
„Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în nici un fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, mai precizează Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.