La o lună după decesul tânărului de 19 ani din Vicovu de Jos, Ilie Mutescu, mort la o zi după un consult medical în Spitalul Municipal Rădăuţi, unde medicii care l-au examinat i-au spus că nu are nimic şi l-au trimis acasă cu o banală reţetă, vin şi primele sancţiuni din partea autorităţilor care au anchetat acest caz. Controlul derulat la unitatea sanitară de Ministerul Sănătăţii, Direcţia de Sănătate Publică Suceava şi Primăria Rădăuţi, la scurt timp de la declanşarea scandalului, a scos la iveală anumite nereguli în activitate, iar pentru o parte dintre acestea vinovat a fost găsit chiar managerul Dorin Tibeică. Directorul Spitalului Municipal Rădăuţi este responsabil pentru anumite deficienţe privind organizarea şi dotarea centrului de primiri urgenţe (CPU) din cadrul unităţii sanitare, deficienţe care ar fi contribuit la sfârşitul tragic al tânărului de numai 19 ani, au stabilit autorităţile. Neajunsurile care i se impută lui Dorin Tibeică fac referire la lipsa unor echipamente în CPU şi au fost sancţionate cu o amendă de 1.500 lei. Amenda a fost aplicată vineri de conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Suceava şi trebuie plătită de Dorin Tibeică din propriul buzunar şi nu din bugetul unităţii sanitare.
Poate contesta sancţiunea în instanţă în termen de 15 zile
Managerul Spitalului Municipal Rădăuţi are la dispoziţie 15 zile pentru a contesta în instanţă sancţiunea şi rămâne de văzut dacă va face sau nu acest lucru. Ieri, Dorin Tibeică nu a putut fi contactat de reporterii Monitorului de Suceava pentru un punct de vedere cu privire la măsura dispusă de DSP, el având telefonul închis.
De menţionat că, potrivit responsabililor DSP, managerul Spitalului Municipal Rădăuţi trebuie să se ocupe personal ca achiziţiile care vor completa dotarea CPU să fie finalizate în termen de 60 de zile lucrătoare de la luarea la cunoştinţă a raportului de control. Cuantumul amenzii pe care Dorin Tibeică a primit-o de la DSP şi pe care va trebui să o suporte singur a fost stabilit şi în funcţie de o altă neregulă depistată cu ocazia controlului. Aceasta a fost descoperită de reprezentanţii Primăriei Rădăuţi, care au luat parte la anchetă şi care în urma verificărilor au constatat că un set de materiale de bază în resuscitarea copiilor şi nou-născuţilor sunt expirate.
( 6 aug 2014, 20:33:56
Daca va mai fi platit inca vreo 5 ani cu acelasi salar si pe aceasi functie poate va invata ceva si despre urgente....!