Guvernul României va aloca o sumă de aproape 6,5 milioane de lei (65 de miliarde de lei vechi) pentru patru oraşe şi municipii sucevene implicate în programul „Suceava – Utilităţi şi mediu la standarde europene”. Potrivit proiectului de Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului pentru rectificarea bugetului de stat pentru anul 2014, această sumă de bani va ajunge la primăriile din Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Gura Humorului şi Siret, localităţi urbane în care prin proiectul „Suceava - utilităţi şi mediu” au fost construite centrale termice noi. Suma de 6,5 milioane de lei alocată pentru cele patru oraşe şi municipii va fi folosită pentru achitarea datoriilor restante reprezentând rate de capital şi dobânzi aferente împrumutului extern, contractat pentru realizarea programului „Suceava - utilităţi şi mediu”. În proiectul de ordonanţă pentru rectificarea bugetului se precizează că municipiul Câmpulung Moldovenesc va primi 2,232 milioane de lei, Vatra Dornei – 1,705 milioane de lei, Gura Humorului – 2,087 milioane de lei, iar oraşului Siret ar urma să-i fie alocată suma de 419.000 de lei.
Reamintim că pentru realizarea proiectului „Suceava - utilităţi şi mediu la standarde europene”, Consiliul Judeţean Suceava şi 61 de primării sucevene au contractat la începutul anilor 2000 un credit de 86,3 milioane de euro, împrumutul beneficiind de garanţii guvernamentale. Proiectul prevedea construirea de centrale termice de cogenerare şi reţele de termoficare în localităţile Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Rădăuţi, Gura Humorului şi Siret, dar şi construcţia unei magistrale şi reţele de conducte de gaze naturale care să lege 61 de localităţi.
În baza acestui proiect au fost construite centralele termice pe cogenerare din localităţile urbane menţionate anterior, însă trei dintre acestea nu au fost folosite niciodată pentru a furniza agent termic. Singurele centrale termice construite prin acest proiect care au fost puse în funcţiune pentru a furniza agent termic în sistem centralizat au fost cele din Rădăuţi şi Siret. În momentul de faţă, singura care mai funcţionează este cea din municipiul Rădăuţi, după ce conducerea Primăriei Siret a luat decizia să închidă centrala termică din acest oraş deoarece a devenit nerentabilă.
Pe de altă parte, trebuie spus că tot în proiectul de rectificare a bugetului de stat pentru anul 2014 se precizează că judeţul Suceava ar urma să mai primească o sumă de 7,166 de milioane de lei pentru achitarea drepturilor salariale câştigate în instanţă de cadrele didactice din învăţământul preuniversitar de stat. O altă sumă, de 490.000 de lei, ar urma să fie alocată pentru plata drepturilor salariale câştigate în instanţă de personalul din învăţământul special şi din centrele judeţene de resurse şi asistenţă educaţională.