Executanții lucrărilor de reabilitare şi extindere a rețelelor de apă şi canalizare din municipiul Suceava au fost mustraţi ieri de conducerea Primăriei Suceava pentru ritmul încet de realizare a acestora.
„Nu se lucrează suficient pentru ritmul necesar în luni precum iulie – august. Trebuie mobilizată mai multă forţă de muncă”, le-a spus primarul Ion Lungu celor de la Pfeiffer, la comandamentul de ieri dimineaţă.
Edilul sucevean a refuzat să le aprobe deschiderea de noi şantiere, pe alte şapte străzi, pe lângă zecile care se află în lucru încă de anul trecut.
„Tot prelungiţi termenele la cele începute de multă vreme, ce rost are să ne mai apucăm de alte străzi, să producem şi acolo disconfort? Până nu se predau o parte din străzile începute, nu se dă nici o aprobare pentru noi lucrări”, a spus Lungu, nemulţumit că lucrările de POS Mediu par să bată pasul pe loc, deşi acum este perioada cea mai prielnică pentru execuţia acestora.
Acesta a dat ca exemplu străzi precum Grigore Antipa sau Iacob Zadik, care ar fi trebuit să fie predate luna aceasta, dar au suferit din nou amânări la finalizare.
„Am avut o discuție cu conducerea ACET, contractorul acestor lucrări, concluzia este că nu este suficientă forţă de muncă în teren. De aceea ne-am adresat constructorului să suplimenteze forţa de muncă în această perioadă, pentru că sunt anumite echipe care lucrează la probe, la racorduri, este şi normal să fie aşa, pentru că instalaţiile sunt gata pe anumite străzi, dar oamenii, după tot disconfortul avut, nu beneficiază încă de apă şi canalizare. Este bine să se facă aceste probe, să fie puse în funcţiune conductele, dar în acelaşi timp ne trebuie forţă de muncă suplimentară pentru celelalte străzi”, a concluzionat şeful municipalităţii sucevene.
Edilul sucevean le-a reproşat constructorilor că deşi acum au vreme bună, nu lucrează deloc pe strada Depoului, care, în opinia sa, ar putea deveni un studiu de caz, la „aşa nu se lucrează”.