miercuri, 30 iul 2014 - Anul XIX, nr. 174 (5683)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7792 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sabia deasupra capului

Cu o datorie de 1,94 milioane de euro la E.ON, Termica a scăpat totuşi ieri de deconectare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii cu locuinţele racordate la sistemul de încălzire centralizat au fost, ieri, la un pas de a rămâne fără apă caldă la robinete. Operatorul de transport al agentului termic, SC Termica SA, a fost ameninţat cu sistarea furnizării energiei electrice de către E.ON, din cauza unei datorii de 8,5 milioane de lei (1,94 milioane de euro) pe care o are la compania de electricitate. Litigiul dintre Termica şi E.ON a fost mediat de prefectul de Suceava, Florin Sinescu, secondat de primarul municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu.

Invitaţi la dialog cu datornicii, reprezentanţii conducerii E.ON au acceptat un plan de eşalonare a datoriei, cu condiţia ca Termica să-l respecte.

După întâlnire, prefectul Sinescu ne-a declarat că Termica s-a angajat să achite ieri 100.000 lei, astăzi încă 100.000 lei, iar în perioada 5-10 august va plăti şi Primăria Suceava 600.000 lei. În ceea ce priveşte factura curentă, Termica ar urma să o achite după data de 15 a fiecărei luni.

 

SC Servicii Comunale Rădăuţi, în situaţie similară, dar cu o datorie mult mai mică

Din datoria totală de 8,5 milioane lei pe care Termica o are către compania de electricitate, trei milioane de lei provin dinaintea intrării în insolvenţă a societăţii de termoficare, adică înainte de 18 iunie 2013. Alte 4,25 de milioane de lei fac obiectul unui litigiu în instanţă între Primăria Suceava şi compania E.ON, deoarece municipalitatea s-a angajat printr-o convenţie de plată şi fideiusiune să achite suma de 2,5 milioane lei plus facturile curente ale Termica începând din 15 aprilie 2013, în contul unei datorii pe care oraşul o are către Termica. Acest angajament nu a fost respectat de primărie. „E.ON a acceptat reeşalonarea, dar a cerut o comunicare mai bună din partea Termica, în sensul că, dacă o plată nu se poate face la data angajată, compania să fie anunţată cu o săptămână înainte”, a precizat Sinescu.

Cu o situaţie similară, dar cu o datorie mult mai mică, de 650.000 lei, s-a confruntat ieri şi Servicii Comunale Rădăuţi. Pentru această societate, E.ON a acceptat un plan de plată eşalonat pe trei luni, cu 200.000 lei achitaţi în data de 10 august a.c., 200.000 lei în data de 10 septembrie şi 150.000 lei în data de 10 octombrie a.c. Factura curentă la electricitate urmează a fi plătită de SC Servicii Comunale în perioada 10-15 a fiecărei luni, pentru luna anterioară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cu o datorie de 1,94 milioane de euro la E.ON, Termica a scăpat totuşi ieri de deconectare.
 Vizualizări articol: 1609 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cu o datorie de 1,94 milioane de euro la E.ON, Termica a scăpat totuşi ieri de deconectare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei