miercuri, 18 iun 2014 - Anul XIX, nr. 138 (5647)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizia instanţelor

Termica îşi continuă activitatea cel puţin încă un an

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Termica Suceava nu intră în faliment, ci îşi va continua activitatea cel puţin încă un an de zile, timp în care va fi pusă în aplicare strategia de reorganizare a principalului creditor, Unicom Holding.

Conform deciziei de ieri a Tribunalului Suceava, în dosarul de faliment al Termica, societatea de termoficare a Sucevei intră într-o nouă etapă, cea de reorganizare conform planului propus de Unicom Holding şi aprobat de Adunarea Creditorilor de la Termica.

În baza acestui plan, Termica „va fi menţinută în viaţa comercială şi reintegrată în circuitul economic”, dar printr-o restructurare masivă, atât operaţională, cât şi financiară. Perioada propusă pentru executarea planului este de un an, dar poate fi modificată la maxim trei ani şi va putea fi extinsă cu cel mult încă o perioadă de un an, dacă o astfel de propunere este votată de cel puţin două treimi din creditorii aflaţiîn sold la acea dată.

Pe de o parte, creditorii şi-au exprimat clar intenţia de a face schimbări la nivelul conducerii societăţii, prin desemnarea un nou administrator special şi chiar a altor directori. În locul actualului administrator special, Ovidiu Dumitrescu,  la conducerea Termica urmează să fie numit Marin Marinoiu, domiciliat în Bucureşti.

Planul de reorganizare propus de Unicom prevede o combinaţie între restructurarea şi continuarea activităţii Termica şi lichidarea unor active din patrimoniul acesteia, pornind de la mijloace de transport auto, locomotive, obiecte de inventar, deşeuri de metal, active de la CET II.

Nu în ultimul rând, o importantă sursă de venituri o reprezintă recuperarea datoriilor de la populaţie, agenţi economici şi municipalitate.

„În situaţia falimentului, lichidatorul judiciar va trebui să valorifice toate bunurile debitoarei. Aceste bunuri se vor valorifica în regim de lichidare, preţul de piaţă al bunurilor fiind influenţat negativ de vânzarea forţată derulată într-un timp foarte scurt”, consideră cei de la UNICOM, care, conform calculelor pe care şi le-au făcut, au constatat că în caz de intrare a Termica în faliment, creditorii nu ar primi decât o mică parte din sumele pe care se aşteaptă să le recupereze.

„Vânzarea în acest moment a întregului patrimoniu al Societatii Termica S.A. Suceava, în cazul falimentului, ar aduce masei credale o valoare mult inferioară preţului de piaţă şi implicit ar reduce şansele de recuperare a creanţelor de către creditori”, se afirmă în planul de reorganizare al UNICOM.

 

Măsurile de reorganizare a Termica

În urma deciziei de ieri şi a planului de reorganizare a Termica, activitatea societăţii va fi continuată, fiind urmărite reducerea cheltuielilor şi eficientizarea activităţii de producţie; executarea de lucrări şi prestarea de servicii pentru terţi, precum lucrări de reparaţii, investiţii şi modernizări, individual sau prin asocierea cu firme de profil din sectorul energetic sau similare, servicii metrologice pentru terţi, în cadrul laboratorului existent în cadrul societății, închirierea de active din patrimoniul societăţii, inclusiv diverse spaţii.

Conform creditorilor, Termica deţine active importante, care se pretează la dezvoltarea unor proiecte de anvergură (exemplu: activele de la CET I - Centrala Electrică de Termoficare).

O altă măsură este cea de valorificare a activelor debitoarei, inclusiv prin darea în plată a acestora către creditorii care îşi manifestă intenţia de stingere a creanţei lor prin această modalitate de plată.

Practic, vor fi preluate clădiri, instalaţii şi alte bunuri ale Termica, de către creditori, în contul sumelor pe care le au de recuperat, fiecare urmând să le valorifice după cum crede de cuviinţă.

Decizia instanţelor sucevene din data de 17 iunie nu este definitivă, aceasta putând fi atacată, un nou termen de discutare a dosarului de faliment al Termica fiind 7 octombrie 2014.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Termica îşi continuă activitatea cel puţin încă un an.
 Vizualizări articol: 2172 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Termica îşi continuă activitatea cel puţin încă un an5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Colaps total. trimis de
(18 iun 2014, 14:28:47
Sunteti prea prosti sa mai faceti ceva. O sa alergati dupa fierul vechi. Acum e prea tarziu sa mai porniti ceva. C`est la vie!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei