Una din principalele probleme ridicate de reprezentanţii asociaţiilor de proprietari la şedinţa lunară cu conducerea Primăriei Suceava a vizat lucrările de întreţinere a spaţiilor verzi, numeroase voci criticând lipsa de eficienţă a acestei activităţi.
Aceştia au spus că spaţiile dintre blocuri sunt invadate de bălării şi gardurile vii arată total neîngrijite, iar echipele de întreţinere a acestora nu sunt vizibile în teren sau lucrează preferenţial.
„De trei ani de zile nu au mai ajuns la mine în asociaţie”, a reclamat preşedintele unei asociaţii din zona Oituz.
Alţii s-au arătat nemulţumiţi că s-ar da o atenţie prea mare cartierului Burdujeni, în defavoarea asociaţiilor din alte cartiere.
“Şi eu îmi doresc ca oraşul să fie mai curat, mai îngrijit, dar avem o serie de probleme. Numărul anagajaţilor de la Direcţia Domeniului Public care trebuie să se ocupe de aceste probleme s-a redus de la 300 la 100, au plecat din cauza salariilor mici”, a spus primarul Ion Lungu.
Practic, cele trei echipe care se ocupă de aceste lucrări de întreţinere nu fac faţă numărului mare de solicitări din zilele în care vremea permite efectuarea unor astfel de lucrări.
„Suprafaţa de spaţii verzi care trebuie întreţinută este de peste 200 de hectare. Nu poţi acoperi un volum de muncă atât de mare cu o mână de oameni”, a spus viceprimarul Ovidiu Doroftei, care consideră că această activitate ar trebuie preluată de un operator privat, precum societatea de salubrizare a oraşului.
(11 iun 2014, 12:38:01
Nu, noi nu exageram cind scriem, de ani de zile, despre gropile din asfalt, despre ciinii vagabonzi, despre serviciile publice extrem de proaste, despre mizeria din oras, despre traficul infernal, despre lipsa de locuinte pentru tineri, despre lipsa parcurilor, a spatiilor verzi, a locurilor de joaca pentru copii si intre blocuri, sa fie amenajate terenuri de joaca, pista pentru ciclisti, terenuri de volei, tenis, mini fotbal pentru tineri, etc- pietele alimentare devenite loc de vinzare pentru bisnitari . Asta ca sa nu mai spunem că exista trotuare si alei in cartiere, care n-au mai vazut covor asfaltic de vreo 20 de ani şi arata ca dupa bombardament.
Noi cei de pe forum scriem obsesiv despre toate acestea gindindu-ne că primarul nostru, omul de care depinde rezolvarea acestor disfunctionalitati, isi va reconsidera prioritatile. Nu numai ca n-a facut-o, dar se incapatineaza sa ne convinga ca tot ce a facut el pentru oras este laudabil.