Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 iun 2014 - Anul XIX, nr. 128 (5637)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,717 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Schimbare de atitudine

UPDATE Muţi în faţa procurorilor, suspecţii de fraude cu subvenţii din bani europeni au devenit vocali la Tribunal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

UPDATE Arest la domiciliu pentru Delia Moldoveanu şi directorul APIA România, Dorel Benu.

Tribunalul Suceava a decis vineri la amiază să respingă propunerea de arestare preventivă formulată de procurorii DNA Suceava faţă de Delia Moldoveanu, directorul executiv adjunct al APIA Suceava, respectiv Dorel Gheorghe Benu, directorul general al APIA România.

Împotriva celor doi s-a luat măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu ziua de astăzi, 6 iunie.

Atât Delia Moldoveanu, cât şi Dorel Benu nu au voie să părăsească domiciliile în care locuiesc şi nici să ia legătura cu ceilalţi inculpaţi şi martori din dosar, dar nici cu angajaţii APIA. 

 

Audieri maraton în cazul celor patru persoane reţinute de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava, sub acuzaţia de fraude cu fonduri europene prin intermediul exploatațiilor agricole şi zootehnice înfiinţate fictiv.

Dacă în faza de urmărire penală de la sediul DNA Suceava lucrurile au mers foarte rapid, suspecţii prevalându-se de dreptul de a nu da declaraţii, lucrurile s-au schimbat radical în faţa judecătorului.

Cel mai mult a zăbovit Delia Moldoveanu, principalul suspect din dosar, care a vorbit mai bine de trei ore, declaraţii amănunţite oferind şi celelalte persoane reţinute în cursul zilei de miercuri, respectiv Dorel Gheorghe Benu, şeful APIA România, medicul veterinar Neculai Toma şi consilierul judeţean Ioan Piticari.

În final, s-a decis ca Ioan Piticari şi Neculai Toma să fie cercetaţi în libertate. În ceea ce îi priveşte pe Delia Moldoveanu şi Dorel Gheorghe Benu, instanţa a decis să amâne pronunţarea pentru ziua de astăzi.

Primul dintre reţinuţi care a ajuns la Palatul de Justiţie a fost consilierul judeţean Piticari. Acesta a avut în una din rude un susţinător mai mult decât înfocat, una dintre jurnaliste fiind lovită în timp ce încerca să-şi facă meseria. După audieri, Ioan Piticari a ieşit din sediul instanţelor de judecată şi a declarat că este liber. Acest amănunt s-a datorat faptului că ordonanţa sa de reţinere expirase încă de la orele 14.30.

Duba poliţiei a adus şi lotul doi, în frunte cu Delia Moldoveanu, care şi-a mascat cătuşele de pe mâini cu un sacou, în timp ce directorul APIA Dorel Benu şi medicul veterinar Neculai Toma au venit cu aceeaşi pereche de cătuşe.

 

Delia Moldoveanu conducea în realitate APIA Suceava

Delia Moldoveanu, directorul executiv adjunct al APIA Suceava, este considerat de anchetatori unul dintre capii reţelei care a fraudat bugetul fondurilor europene. Funcţionara APIA Suceava este cercetată pentru următoarele infracţiuni: acordarea de subvenţii cu încălcarea legii sau neurmărirea, conform legii, a respectării destinaţiei subvenţiei, în formă continuată; abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, în formă continuată; dare de mită, respectiv omisiunea sesizării. 

„Rolul esenţial al directorului executiv adjunct Moldoveanu Delia era de a proteja activitatea infracţională a consilierilor şi şefilor de serviciu din cadrul APIA CJ Suceava, prin influenţa şi relaţiile pe care le avea la nivelul APIA Central Bucureşti şi apoi cu factori de decizie şi control din cadrul direcţiilor agenţiei (DACIS, IACS etc.). Analiza acţiunilor derulate de Delia Moldoveanu relevă faptul că aceasta conduce în mod nemijlocit activitatea Centrului Judeţean Suceava al APIA în baza relaţiilor importante pe care le are şi cultivă la nivelul APIA Bucureşti şi în mediile de influenţă ale Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR)”, se arată într-un comunicat al DNA Suceava.

Potrivit procurorilor, Delia Moldoveanu şi alte două funcţionare din cadrul APIA Suceava, în mai multe rânduri, folosind şi fondurile Sindicatului Funcţionarilor Publici APIA Suceava, cu ocazia sărbătorilor de Crăciun şi Paşti, au achiziţionat diverse produse alimentare şi tradiţionale specifice zonei Bucovina de la societăţi comerciale şi le-au oferit unor persoane cu funcţii de conducere de la APIA central Bucureşti, în scopul asigurării protecţiei în cazul desfăşurării unor activităţi de control.

 

Directorul general al APIA, îngerul păzitor al Deliei Moldoveanu

Pentru a-şi putea continua acţiunile fără a fi călcată pe bătături, Delia Moldoveanu îşi crease o adevărată reţea de prieteni, cunoştinţe şi relaţii la nivelul APIA Central. Printre aceştia se număra însuşi directorul general, Dorel Gheorghe Benu.

„Deşi lua cunoştinţă despre neregulile care adeseori îmbrăcau forma penală, inculpatul Benu Gheorghe Dorel, în loc să adopte atitudinea legală de a sesiza organele judiciare, a preferat să îi dea sfaturi inculpatei Moldoveanu Delia cu privire la modul în care să procedeze referitor la solicitările din partea DNA de a comunica date necesare pentru desfăşurarea prezentei anchete penale, astfel încât să îngreuneze verificările care se efectuează în prezentul dosar penal. De asemenea, răspunsurile întocmite pentru organele de urmărire penală de Delia Moldoveanu erau studiate de Benu Gheorghe Dorel, pentru ca acestea să nu-i incrimineze pe funcţionarii APIA CJ Suceava. Deşi DNA ST Suceava a mai transmis în atenţia directorului Benu Gheorghe Dorel un număr de 6 solicitări privind verificarea dosarelor de acordare a subvenţie şi în special a modului în care funcţionarii APIA CJ Suceava nu şi-au îndeplinit atribuţiile de serviciu, acestea au rămas fără răspuns”, se arată în comunicatul DNA Suceava.

Pentru că bunele relaţii pe care şi le cultivase la Bucureşti erau deja de notorietate, o parte dintre angajaţii APIA Suceava îi cereau Deliei Moldoveanu să intervină pe lângă directorul general Benu în vederea efectuării unor plăţi preferenţiale în ceea ce priveşte o serie de drepturi băneşti câştigate în instanţă.

De asemenea, directorul general Dorel Benu a bugetat şi posturi pentru APIA Suceava, la cererea şi după bunul plac al Deliei Moldoveanu, de la un număr de 16 la 32, directorul solicitându-i să refacă şi să falsifice notele de fundamentare.

Pentru faptele de care este acuzat, procurorii DNA Suceava au început urmărirea penală faţă de Dorel Benu pentru infracţiunile de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu obţinerea de foloase necuvenite, în formă continuată, respectiv favorizarea făptuitorului.

 

Complicitatea medicilor veterinari

Pentru obţinerea ilegală de subvenţii în domeniul zootehnic, doctori veterinari din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi Siguranţa Alimentelor Suceava, în complicitate cu doctori veterinari concesionari, au înfiinţat exploataţii fictive de creştere a animalelor pe numele a diverşi fermieri, le-au înregistrat în Registrul Naţional al Exploataţiilor şi în Baza Naţională de Date a ANSVSA, în vederea obţinerii pe nedrept de la APIA Suceava a primelor care se acordă producătorilor agricoli în cadrul plăţilor naţionale directe complementare în sectorul zootehnic.

Unul dintre cei mai activi medici veterinari în domeniul înfiinţării unor astfel de exploataţii era Neculai Toma, care avea ca rază de activitate Horodnic de Jos şi Horodnic de Sus. Pentru completarea dosarelor de subvenţie cu paşapoartele animalelor, Toma a solicitat copii xerox de la DSVSA Suceava pentru 1.000 de astfel de documente.

El este cercetat acum pentru înşelăciune, în formă continuată, falsul în înscrisuri sub semnătură privată, tentativă la comiterea infracţiuni de înşelăciune, în formă continuată şi instigare la comiterea infracţiunii de fals în declaraţii, în formă continuată.

 

Faptele, aşa cum au fost descrise de procurori

Potrivit procurorilor DNA Suceava, toată activitatea infracţională era extrem de bine organizată.

„La nivelul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură Centrul Judeţean Suceava, funcţionari cu atribuţii de verificare şi aprobare a dosarelor de subvenţie au admis la plată cereri de acordare a sprijinului financiar pe suprafaţă sau în domeniul zootehnic unor persoane fizice, juridice, parohii şi mănăstiri, ce nu îndeplineau condiţiile de eligibilitate. Astfel au fost solicitate/acordate subvenţii, în perioada 2010 – 2013, cu încălcarea legii şi nerespectarea normelor APIA, din bugetul general al Comunităţilor Europene şi de la bugetul de stat, într-un număr total de 246 dosare de acordare a sprijinului financiar (exploataţii agricole, asociaţii zootehnice şi I.F. cu acest domeniu), precum şi în cazul unor parohii şi mănăstiri din judeţul Suceava ce nu desfăşurau activităţi agricole sau zootehnice (în anul 2012 au fost aprobate 193 de dosare pentru o valoare de 1.761.371,41 lei, iar în 2013 un număr de 213 dosare de subvenţii în valoare de 2.374.857,80 lei, pentru parohii şi mănăstiri din judeţul Suceava)”, se arată în comunicatul procurorilor anticorupţie.

 

Cadoul de asistenţă juridică, de 55.000 de lei, primit de avocata Anca Popovici din partea prietenei Delia Moldoveanu

Potrivit anchetatorilor, la constituirea grupării a contribuit directorul executiv adjunct Delia Moldoveanu, care ar fi atras şi alte persoane din afara instituţiei, determinându-l astfel pe directorul general APIA, Dorel Gheorghe Benu, să menţină în condiţii ilegale un contract de asistenţă juridică încheiat de Centrul Judeţean APIA Suceava cu un avocat, având în vedere relaţiile foarte apropiate/de prietenie dintre avocatul respectiv şi Delia Moldoveanu.

„În acest context, Benu Gheorghe Dorel l-a determinat pe directorul executiv al Centrului Judeţean APIA Suceava să semneze în condiţii ilegale contracte de asistenţă juridică şi de prestări serviciu, nefiind respectată legislaţia în domeniu (OUG nr. 26/2012), prejudiciind astfel bugetul de stat cu suma de 55.000 de lei”, se arată în comunicatul DNA Suceava.

Surse din rândul anchetatorilor arată că avocatul care a beneficiat de aceste favoruri este Anca Popovici, cercetată în libertate pentru infracţiunea de instigare la abuz în serviciu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului UPDATE Muţi în faţa procurorilor, suspecţii de fraude cu subvenţii din bani europeni au devenit vocali la Tribunal.
 Vizualizări articol: 2270 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 13 voturi
UPDATE Muţi în faţa procurorilor, suspecţii de fraude cu subvenţii din bani europeni au devenit vocali la Tribunal5.0513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Felicitari DNA trimis de
( 6 iun 2014, 12:41:27
In ultimul timp se observa o activitate efervescenta si plina de vitalitate referitoare la activitatea DNA.Doamna Kovesi este de felicitat.Se pare ca dupa 25 de ani politicul nu mai influienteaza activitatea procurorilor.Mai mult DNA este sprijinita si incurajata de UE si Statele Unite.Si la Suceava se observa o emulatie dupa numirea tinerelor doamne procuror.E vorba de noua sefa DNA Suceava Mihaela Mihai si de doamna procuror Ana Maria Chelarasu.Sunt doua doamne tinere,ambitioase si foarte bine pregatite profesional.Sa speram ca baronii locali corupti vor fi trimisi in justitie.Doar nu are sa ramana Moldova fara coruptii ei:)).

1.1  RE: Felicitari DNA trimis de
( 6 iun 2014, 15:00:17
Voi astia securistii de dreapta ati fost un pic bagati in corzi si sant reactivate coardele care se ocupa cu imaginea sa dea din gura. Bey "radusule" ejti o floscuta mica care nu da nimic societatii in afara de limbutze catifelate basi lache-ilor.
1.2  RE: Felicitari DNA trimis de
( 6 iun 2014, 16:23:25
Bey debilule supranumit taz izman de pamp a lache de ce te faci ca esti mai putin ticalos. Dupa miscarea "peneleului" la dreapta securista e logic ca buna ziua cine e dreapta in Romania. Dreapta in Romania e alternativa serviciilor care prin perdeleul lu boc au pradat , jefuit si vandut tara. De aia mey jigodie tot aia santeti fie ca va chemati pdl, puc pac, pamp, pnl. Iar tatucu vostru e basi lache. De aia tu ejti un lache ca "ejti de dreapta" si un poputar ordinar.
1.3  RE: Felicitari DNA trimis de
( 6 iun 2014, 18:08:01
Despre tine e vorba Jijeluș,nu te uita ca vaca la tren !
2.   APIA trimis de
( 6 iun 2014, 12:42:57
nu sunt de acord cu hotiile si potlogariile nimanui, deci nici cu cele descrise mai sus.......nu exista sa ai pe degete miere si sa nu te lingi, doar ca trebuie sa ai o masura si aici...
dar, ce bucurie pe capul subalternilor, prietenilor, vecinii doamnei Moldoveanu....asa-i omul se bucura de raul altuia, mai ales daca are si ceva avere....
dar, fiti atenti oameni buni, nu stiti cind va vine rindul.......
3.   Felicitari DNA trimis de
( 6 iun 2014, 12:43:39
La Piatra Neamt il avem pe Gherghe Stefan (pinalty) anchetat in legatura cu clubul Ceahlaul si cu tranzactionarea unui teren.Şeful Consiliului Judeţean Neamţ este controversatul Culiţă Tărâţă. Ar fi anchetat penal de către DNA pentru fraudă cu fonduri europene şi corupţie precum si cu preluarea Insulei Mari a Brailei.
Primarul Bacăului, Romeo Stavarache anchetat de acordarea discretionara a locuintelor sociale.Şeful judeţului Bacău, Dragoş Benea ar fi subiectul unor verificări ale procurorilor anticorupţie legată de concesionarea Aeroportului Bacău către Blue Air.
Primăria Iaşi, condusă de Gheorghe Nichita , face subiectul unei anchete a Parchetului legată de modul în care a fost falimentată echipa de fotbal Politehnica Iaşi.Procurorii DNA au luat în vizor Primăria Iaşi având suspiciuni de fraudă în derularea a şase proiecte cu fonduri europene, în valoare de 420 de milioane de lei. Preşedintele CJ Iaşi, Cristian Adomniţei , are probleme cu legea. Inspectorii ANI ar verifica în prezent un posibil conflict de interese al acestuia .Numele lui Adomniţei a fost implicat şi în celebrul dosar "Transformatorul", care s-a soldat cu trimiterea la închisoare pentru cinci ani a lui Relu Fenechiu.

4.   Felicitari DNA trimis de
( 6 iun 2014, 12:45:18
Preşedintele CJ Botoşani, Florin Ţurcanu , a fost condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare într-un dosar de fals intelectual.Primarul de Botoşani, Ovidiu Portariuc are o plângere penală formulată de un consilier din opoziţie în care-l acuză de nereguli în derularea mai multor proceduri de atribuire a unor contracte publice.
Baronul PSD de Vrancea, Marian Oprişan este învinuit în „dosarul Căprioara” de abuz în serviciu, utilizarea în alte scopuri a banilor de la stat, fals şi uz de fals.
Presedintele Consiliului judetean Vaslui Dumitru Buzatu, apare la ANI.

5.   Felicitari DNA trimis de
( 6 iun 2014, 12:46:26
Primarul Sucevei, Ion Lungu a fost chemat la DNA de cel puţin cinci ori în cursul anului trecut. Dosarul DNA face referire la un program de anvelopare termică din 2009.
În privinţa şefului CJ, Cătălin Nechifor (PSD), numele acestuia apare într-un dosar instrumentat de DNA şi care vizează modul în care o firmă controlată de un „locotenent” al vicepremierului Liviu Dragnea a câştigat în judeţ contracte cu fonduri europene. Nechifor nu a fost acuzat în acest dosar.
Patronul firmei sucevene Florconstruct, Vasile Florea, a dat cu subsemnatul la sediul DIICOT Suceava in dosarul de evaziune fiscala si spalare de bani cu un prejudiciu de aproape 10 milioane de euro.
Patronul de la Loial, Sorin Iacob, a trebuit sa vina la DIICOT pentru a da declaratii.
Fostul primar Marian Ionescu - 3 ani de inchisoare cu suspendare.El a fost condamnat pentru luare de mita si alte infractiuni de coruptie . Alaturi de el, Tribunalul Iasi l-a condamnat pe fostul director economic al Primariei Neculai Bujor.
Fosta directoare generală de la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava, Cristina Iordăchel (actualmente Ionescu), a fost condamnată la opt luni de închisoare cu suspendare în dosarul reţetelor falsificate.
Omul de afaceri Vasilică Puşcaşu a fost condamnat de instanţele de judecată din Austria la 10 ani de închisoare pentru două jafuri cu mână armată comise în aprilie 2005.

6.   Securistu Pimen se da-n stamba trimis de
( 6 iun 2014, 12:57:35
Peste 1,8 milioane de euro din totalul de 4,9 milioane de euro din subventii agricole acordate bisericilor din toata tara in 2013 s-au dus catre manastirile si parohiile din judetul Suceava. Miercuri, procurorii DNA au inceput o ancheta despre posibile plati ilegale de subventii catre manastiri care de fapt nu desfasurau activitati agricole.Procurorii anticoruptie suspecteaza ca multe din subventiile acordate catre manastiri au fost facute ilegal si ca, de fapt, APIA a platit subventii din fonduri europene unor parohii si manastiri din judetul Suceava ce nu desfasurau activitati agricole sau zootehnice.
7.   Securistu Pimen se da-n stamba trimis de
( 6 iun 2014, 13:00:39
"Pentru a putea dovedi calitatea de fermier activ, institutiile de cult trebuie sa aiba in obiectul de activitate activitati agricole conform clasificarii CAEN sau sa poata dovedi cu documente ca desfasoara propria activitate agricola", declara Dorel Benu, directorul general al APIA.Subventiile au fost incasate cu preponderenta pentru intretinerea de pajisti, greu de verificat daca lucrarile pentru care s-au primit subventii s-au facut sau nu in realitate".IPS Pimen Suceveanul a spus, intr-o discutie cu vicepremierul Liviu Dragnea, ca scandalul privind acordarea de subventii ilegale bisericilor a fost "sa loveasca in biserica".
7.1  RE: Securistu Pimen se da-n stamba trimis de
( 6 iun 2014, 13:12:30
Pe unde umblati, RADUMAMII? Este nevoie si de d-voastra sa fiti prezent la ,,datorie”, aici pe forum, pentru atitudine, pentru a va da o parere sau cu o speranta ca va fi mai bine.
8.   Bucovina – raiul subvenţiilor pentru biserica trimis de
( 6 iun 2014, 13:27:06
Mai mult de o treime din banii plătiţi ca subvenţii agricole de APIA mănăstirilor şi parohiilor din ţară, s-au concentrat în judeţul Suceava. Este vorba despre 1,85 milioane de euro dintr-un total de 4,9 milioane euro, sumă plătită la nivel naţional.Mănăstirea Putna deţine primul loc în topul subvenţiilor pentru terenul agricol exploatat, cu peste 150.000 de euro obţinuţi anul trecut.Mănăstirea Voroneţ 10.799 de euro. Parohia Saru Dornei, de exemplu, a primit aproape 33.000 de euro. Cea de la Frumosu a încasat 26.000 de euro, parohia din Ciocăneşti a primit 23.000 de euro, la fel şi Parohia Adormirea Maicii Domnului din Câmpulung Moldovenesc.Eugen Mogoş, directorul APIA Suceava, a explicat că este vorba, în principal, nu de terenuri cultivate ci mai ales despre păşuni. “Banii au fost alocaţi pentru anul 2013, reprezentând subvenţia de 160 de euro pe hectar pentru terenurile deţinute şi exploatate în producţia vegetală sau pentru păşuni. De asemenea, cifrele conţin şi subvenţiile pentru animale, de la 6,5 euro pe cap de ovină sau caprină, până la 500 de lei petru o vacă producătoare de lapte”, a declarat Eugen Mogoş, care a mai precizat că suma de 1,85 milioane de euro a fost efectiv plătită tuturor celor care fac parte din această categorie de solicitanţi
9.   Un adevarat rai din subventii trimis de
( 6 iun 2014, 15:15:56
Speram ca DNA sa ajunga sa controleze si superaverea acumulata de medicul veterinar Andrei Cristina din com Siminicea care a venit acum cativa ani cu coatele goale,apoi si-a ridicat un superpalat pe care l-ar invidia si manelistii , plus multe masini cumpe ,concedii , cheltuieli excentrice care sfideaza orice limita.Lumea vorbeste pe la colturi ca s-a imbogatit din subventiile pt animale si alte matrapazlacuri cu APIA.Este posibil sa te imbogatesti in halul asta numai din tratatamente,in conditiile in care pe raza comunei nu exista nici o ferma,iar animalelele le numeri pe capete,fiind tot mai putine .
10.   AREST LA DOMICILIU mare fassssss trimis de
( 6 iun 2014, 16:58:23
Auzi acolo "AREST LA DOMICILIU", e ca atunci cand iti pedepsesti copilul pt. o obraznicie si ii spui ca nu-i mai cumperi ciocolata.
11.   Tot inainte trimis de
( 6 iun 2014, 19:36:12
Doamne Ajuta! poate incet incet va intra si tara aceasta pe un fagas normal. Si da Doamne putere si gand bun procurorilor si judecatorilor sa fie tari si sa-si faca meseria asa cum prevede legea. Cateva exemple de acestea le vor da multora de gandit. Si daca toata lumea ar trai din munca cinstita, ar fi mult mai bine pentru toti: cei acum saraci ar fi mai bogati, iar bogatii hoti ar avea zile mai multe, ca nu ar avea motiv sa se sinucida.
12.   JEGOASE PENALE! trimis de
( 6 iun 2014, 21:02:32
ANCA ELENA POPOVICI nu cumva e fosta sotie de preot? daca e ea halal curva sa nu zic prostituata. A ajuns asa gunoi sa fraudeze statul si pe bietii oameni? E cea mai tampita si slab profesionista din baroul Suceava. Are 2 copiii care ar trebuie incredintati tatalui. Nu au ce invata de la asa gunoi decat fapte atisociale si curvarie. Cealalta curva, Diana Moldoveanu este la fel. Tot o prostituata si o schizofrenica. Cum de nu se pomeneste nimic de Cheler Nicoleta? Alta panarama si zabaloasa penala.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei