Universitatea Ecologică Bucureşti a găzduit sâmbătă, 31 mai, festivitatea de premiere a celei de-a VII-a ediţii a Concursului Naţional „Eco Fun”, manifestare de la care elevii şcolilor din oraşul Salcea s-au întors cu numeroase premii.
Concursul „Eco Fun” a încurajat, de-a lungul timpului, originalitatea în exprimarea copiilor şi tinerilor, testându-le în egală măsură cunoştinţele de ecologie, tematica aducând în prim plan, de fiecare dată, subiecte ecologiste importante.
Sub îndrumarea prof. Marinela Mocanu, elevii şcolilor din Salcea au abordat cu mult curaj tema concursului de anul acesta - „Protejează apa, ai grijă de viaţă”, realizând lucrări şi proiecte deosebite, ce au fost premiate la diferite secţiuni ale concursului.
La secţiunea „Grafică computerizată”, cele mai multe premii au fost adjudecate de elevii prof. Marinela Mocanu. Totodată, doi elevi de la Şcoala Gimnazială Plopeni, Gabriel Bogdan Savin şi Dezire Guriţă, au obţinut premiul I, respectiv premiul al II-lea la clasele I-IV, iar Dani Grosieriu a luat menţiune. Alexandra Corneliu a fost distinsă cu premiul al III-lea, iar Denisa Luca, Mugurel Rusnac, Emanuel Diaconu au primit menţiuni, toţi fiind elevi ai Şcolii Gimnaziale Salcea.
La secţiunea „Eco - eseu”, destinată doar elevilor din clasa a VIII-a, proiectul „Picătura de viaţă”, realizat de elevele Adina Teodora Mocanu (Şcoala Gimnazială Văratec) şi Mihaela Caciur (Şcoala Gimnazială Calafindeşti), a fost bine primit de juriu. De asemenea, lucrarea a fost prezentată în cadrul acţiunii „Eco Forum”, fiind apreciată de acad. prof. dr. Ovidiu Bojor şi distinsă cu premiul I şi Cupa Cutezătorii.
La aceeaşi secţiune, Ştefania Lungu şi Ecaterina Vacariu, de la Şcoala Gimnazială Prelipca, au primit menţiune pentru lucrarea „Râul Suceava - bogăţia noastră”.
Premianţii din oraşul Salcea au fost susţinuţi de colegi de la Şcoala Calafindeşti, însoţiţi de prof. pentru învăţământ primar Profira Caciur. Deplasarea la Bucureşti a fost posibilă cu sprijinul şcolilor şi al primăriilor din Salcea şi Calafindeşti.
Potrivit prof. Marinela Mocanu, „premiile primite, prieteniile legate, dar şi preocupările pentru protecţia mediului sunt motive pentru aceşti elevi să continue să participe la acest concurs şi să militeze în continuare pentru un mediu mai curat şi o viaţă sănătoasă, pentru protejarea apei şi a biodiversităţii”.
Elevii suceveni au adus un plus de entuziasm specific vârstei şi au contribuit prin mesajele lor la conştientizarea importanţei de a proteja apa, o componentă vitală a mediului înconjurător.