Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
sâmbătă, 31 mai 2014 - Anul XIX, nr. 123 (5632)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Recunoştinţă

Trei profesori suceveni se „luptă” pentru un loc în „Liga profesorilor excepţionali”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei dascăli suceveni se „luptă” pentru un loc în „Liga profesorilor excepţionali”, campania naţională cu acelaşi nume vizând premierea şi recunoaşterea meritelor a zece profesori din ţară.

50 de dascăli din România au ajuns în finala competiţiei , selecţia celor zece laureaţi realizându-se prin vot online.

Marinela Mocanu (Şcoala Gimnazială Plopeni), Romeo Bolohan (Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni) şi Gabriel Atanasiu (Colegiul Naţional „Dragoş Vodă” Câmpulung) sunt printre cei 50 de dascăli din ţară care pot fi votaţi pentru a intra în „Liga profesorilor excepţionali”.

Potrivit fundaţiei organizatoare, „în semn de recunoaștere pentru contribuția pe care profesorii o aduc neîncetat la evoluția societății, lansăm această campanie în cadrul căreia profesorii care au avut şi au un impact extraordinar asupra societăţii se pot înscrie. În urma voturilor, din primii 50 de clasaţi vor fi selectate zece dintre cele mai relevante profile. Comunicarea clasamentului şi acordarea premiilor se va face într-o emisiune televizată, de impact naţional, în data de 15 iunie”.

Cei trei suceveni pot fi votaţi, până duminică, pe www.fundatiadanvoiculescu.ro.  

 

Gabriel Anastasiu

Gabriel Anastasiu este cadru didactic din anul 2000. În prezent, predă informatica la Colegiul Naţional „Dragoş Vodă” din Câmpulung Moldovenesc, unde a pus bazele unui club de elită în IT – „IT Elite”. Susţine din fonduri proprii diversele experimente ale elevilor din clubul „IT Elite” şi a conceput o serie de materiale pentru a iniţia elevii din clasele a III-a şi a IV-a în tainele calculatorului. Totodată, predă TIC (Tehnologia Informaţiei şi a Comunicaţiilor) la elevi din clasele a III-a şi a IV-a la o fundaţie umanitară din Gura Humorului. A susţinut parţial din resurse proprii dotarea unui mic laborator de robotică şi informatică aplicată. 

A fost asistent universitar la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinta Calculatoarelor Suceava unde, în prezent, este doctorand.

 

Irinel Romeo Bolohan

Irinel Romeo Bolohan este profesor de educație tehnologică la Liceul Tehnologic “Mihai Eminescu” Dumbrăveni. S-a născut și a trăit, până la terminarea facultății, prin diverse instituții de protecție a copilului din județ. Este de 13 ani cadru didactic, iar timp de zece ani a fost coordonator voluntar al unui program de promovare a drepturilor copilului, la “Salvaţi Copiii” Suceava, şi fondator – promotor al unor organizaţii pentru promovarea drepturilor copilului.

Ani la rând și-a implicat elevii în diverse tipuri de activităţi: în programele de promovare a drepturilor copilului, în activităţile de ecologizare prin programul mondial “Eco Şcoala”, în campanii stradale de informare pe diferite teme, de sprijinire a copiilor cu probleme la învăţătură prin proiectul “Drumul spre o vacanţă liniştită”, precum şi a copiilor din centrele de plasament, etc.

A organizat numeroase tabere şi excursii tematice, inclusiv pe tema drepturilor copilului, atât cu elevii de la Dumbrăveni, cât şi cu copiii din câteva centre de plasament din Suceava, şi a integrat copiii cu nevoi speciale, din familii numeroase şi copii din plasament, în diverse proiecte şi activităţi educative.

 

Marinela Mocanu

Marinela Mocanu predă educația tehnologică la Şcoala Gimnazială Plopeni.

Disciplina pe care o predă îi permite să le formeze elevilor abilităţi şi competenţe care le sunt necesare în viaţa de zi cu zi. Valorifică latura formativă a disciplinei prin antrenarea şi îndrumarea elevilor pentru participarea la diferite proiecte şi activităţi extraşcolare: „Pedalează şi salvează”, „Aleg energia durabilă”, programe „JAR”, parteneriate între şcoli, activităţi cu părinţii, excursii, participare la simpozioane şi sesiuni de comunicări ale elevilor.

Pentru ca această disciplină să fie promovată şi apreciată la adevărata valoare a iniţiat şi organizat un simpozion-concurs pe teme de bune practici, aflat deja la a III-a ediţie, dar şi alte activităţi în cadrul comisiei metodice şi al cercurilor pedagogice, împărtăşind cu colegii aspectele educative ale activităţii.

În prezent este implicată într-o campanie de strângere de fonduri pentru un copil născut fără vedere, care are nevoie de operaţie pentru a vedea lumina zilei.

A realizat softuri educaţionale, auxiliare curriculare, ghiduri metodice folosite şi apreciate de profesori şi de elevi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei profesori suceveni se „luptă” pentru un loc în „Liga profesorilor excepţionali”.
 Vizualizări articol: 4670 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Trei profesori suceveni se „luptă” pentru un loc în „Liga profesorilor excepţionali”5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei