În perioada 26 mai - 27 iunie, cei 846 de candidaţi înscrişi pentru a susţine examenul pentru ocuparea unui post în învăţământul preuniversitar sucevean vor avea de trecut de inspecţiile speciale la clasă, testări la care aceştia trebuie să obţină minim nota 5.
Potrivit metodologiei, examenul de titularizare constă în inspecţie specială la clasă şi o probă scrisă.
Inspecţia specială la clasă se desfăşoară pe durata unei ore de curs. Rezultatele de la această probă se aduc la cunoştinţă candidaţilor în ziua susţinerii probei, iar la această probă nu se admit contestaţii.
Nota obţinută la inspecţia specială la clasă are o pondere de 25% în media de repartizare. Nota obţinută la proba scrisă are o pondere de 75% în media de repartizare.
Candidaţii care nu obţin la inspecţia specială la clasă minimum nota 5 nu pot participa la proba scrisă. Totodată, candidaţii care nu obţin la inspecţia specială minimum nota 7 nu pot ocupa posturi didactice sau catedre vacante pentru angajare pe o perioadă nedeterminată.
Cadrul didactic care a obținut cel puțin media 8 la inspecțiile la clasă în cadrul examenului național de definitivare în învățământ, sesiunea 2014, poate folosi acest rezultat și în cadrul concursului de titularizare.
Proba scrisă va avea loc pe 21 iulie
846 de candidaţi s-au înscris pentru a susţine, în acest an, concursul de titularizare în învăţământul preuniversitar, pentru aceştia fiind disponibile doar 91 de posturi cu viabilitate de patru ani, care pot fi ocupate pe perioadă nedeterminată (ca titular).
Dintre cele 91 de posturi cu viabilitate de patru ani, 47 sunt în unităţi şcolare aflate în mediu urban. Situaţia posturilor libere titularizabile se prezintă astfel: matematică – 14 posturi, tehnică pentru ingineri şi maiştri – 13, educatoare – 11, învăţători – 10, educaţie fizică – 8, învăţământ special – 6, biologie – 4, limba română – 3, educaţie muzicală, limba ucraineană, istorie, informatică (câte două posturi).
Proba scrisă a examenului de titularizare va avea loc pe data de 21 iulie.
Examenul scris de titularizare se desfăşoară începând cu ora 10:00, durata de rezolvare a subiectelor fiind de patru ore. Supravegherea va fi asigurată, în fiecare sală de examen, de către 2-3 supraveghetori. În toate sălile de concurs vor fi instalate camere video de supraveghere.
Rezultatele se vor afişa pe 25 iulie, iar contestaţiile se vor depune pe 25 şi 26 iulie. Notele finale vor fi făcute publice pe 30 iulie. Din 31 iulie încep şedinţele publice de repartiţie pe posturi.