Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) a participat, în perioada 12-16 mai 2014, la Săptămâna internaţională pentru profesori şi studenţi pe tema cercetării din domeniul ştiinţelor educaţiei (International week of professors şi International Students Research Conference).
Manifestarea a fost organizată de Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii Latvia din Riga, fiind prezente echipe de profesori şi studenţi de la universităţi din peste zece ţări europene, care au expus, în sesiunile de comunicări, rezultatele cercetărilor din domeniul educaţional.
Evenimentul a prilejuit sesiuni de prezentare a universităţilor, precum şi identificarea posibilităţilor de internaţionalizare a acestora în contextul noului program Erasmus+. USV, singura universitate din România prezentă la această manifestare, a fost reprezentată de decanul Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei, conf. univ. dr. Otilia Clipa, care a prezentat USV, precum şi oportunităţile de internaţionalizare prin contractele Erasmus (aflate în derulare sau în curs de dezvoltare) şi prin implementarea proiectelor europene în parteneriat cu alte universităţi.
Participarea la Săptămâna internaţională a profesorilor s-a concretizat în semnarea de noi acorduri de cooperare europeană prin programul Erasmus+ cu Universitatea din Riga, Letonia, cu Universitatea Palacky, Cehia, Universitatea Nord Trondelag, Norvegia, şi Universitatea Winchester, Marea Britanie, şi deschiderea posibilităţilor de comunicare pentru studenţii Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei.
Din partea USV au participat şi trei studenţi
Studenţii Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei de la universitatea suceveană prezenţi la această conferinţă internaţională (Oltiţa Hriţcu, Amelia Boghean şi Neli Popoveniuc) au propus lucrări de cercetare apreciate ca fiind foarte bine proiectate, realizate şi prezentate, temele dezvoltate suscitând interes din partea experţilor şi a studenţilor din acest domeniu.
Toate articolele prezentate din partea universităţii noastre au fost selectate pentru a fi publicate în volumul manifestării internaţionale şi au fost menţionate ca puncte de referinţă în desfăşurarea conferinţei. Evenimentul internațional a avut un impact pozitiv în rândul studenţilor Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei, care au luat contact cu cele mai actuale teme de cercetare europene.