Un bărbat în vârstă de 55 de ani din comuna Cornu Luncii, şofer pe un microbuz de transport persoane care efectua o cursă regulată de la Suceava spre Cornu Luncii, a fost prins beat la volan. S-a întâmplat ieri dimineaţă, în jurul orei 8.00, când era în derulare un amplu control al Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava tocmai pe tema depistării şoferilor băuţi. Şoferul pericol public a fost tras pe dreapta pe DJ 209 C, pe raza satului Liteni, comuna Moara.
Bărbatul, Nicolae Navreschi, care conducea un microbuz Iveco aparţinând TASA, a fost pus să sufle în etilotest, rezultând o concentraţie de 0,73 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Acesta plecase în cursă din zona Gării Burdujeni şi avea în microbuz cinci călători. El a fost dus la Spitalul Judeţean Suceava, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge. În mod normal, concentrația de alcool în sânge va fi de aproximativ 1,5 la mie.
Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal. Permisul de conducere al acestuia va fi suspendat până la finalizarea dosarului în care va fi judecat. Poliţiştii au efectuat verificări şi cu privire la legalitatea transportului efectuat de bărbatul din Cornu Luncii şi firma la care este angajat, însă la acest capitol nu au fost descoperite nereguli.
Multe nereguli grave la transportul cu microbuze
Poliţia Rutieră a aplicat, în ultima perioadă, numeroase amenzi transportatorilor de persoane, în special celor care efectuează curse cu microbuze. Cazuri de şoferi băuţi nu au mai fost înregistrate recent, însă au fost constatate alte abateri grave, de la defecţiuni tehnice şi anvelope uzate şi până la maşini ticsite cu foarte mulţi oameni care călătoreau în picioare. Într-un caz constatat de poliţia rutieră în luna februarie a acestui an, într-un microbuz cu 18 locuri (care efectua o cursă pe ruta Zahareşti-Suceava) se aflau 39 de oameni, cu 21 de pasageri peste numărul locurilor prevăzute în certificatul de înmatriculare al maşinii.
De asemenea, nu au lipsit nici cazurile în care şoferi de microbuze au fost înregistraţi de radar cu viteze foarte mari, care depăşeau cu mai mult de 50 de kilometri la oră limitele admise din localităţi.