Prinderea câinilor vagabonzi de pe străzile municipiului reşedinţă de judeţ se va face cu trei echipe, fiecare cu maşină proprie, cu dotări speciale şi cu personal medical autorizat să utilizeze pistolul cu tranchilizante.
Acestea sunt principalele condiţii impuse de aleşii locali suceveni pentru cei care vor să presteze acest serviciu, de capturare, transport şi predare, la adăpostul de animale din lunca Sucevei, a câinilor fără stăpân de pe străzile municipiului.
Decizia a fost luată în şedinţa de ieri a Consiliului Local Suceava, prin aprobarea concesionării serviciului de capturare a câinilor comunitari, prin licitaţie.
La prezentarea ofertelor, operatorul trebuie să facă dovada unor dotări tehnice minime: trei maşini special amenajate, trei echipaje de prindere a câinilor, cu şofer, minim doi „prinzători” şi un medic veterinar, minim două crose de prindere a câinilor şi câte un pistol tranchilizant pentru fiecare maşină în parte.
Primarul Ion Lungu a precizat că principalul criteriu de departajare a ofertelor va fi tariful de prindere a câinilor, pentru trei categorii de câini – de talie mică (până în 10 kg), mijlocie (între 11 şi 20 de kg) şi mare (peste 20 kg).
Conform cerinţelor impuse în caietul de sarcini al licitaţiei, cele trei echipe vor acţiona zilnic, între orele 08.00 – 15.00, dar şi în afara programului stabilit, în situaţii de urgenţă.
Consilierii locali au solicitat chiar înfiinţarea unei linii telefonice gratuite, la care să poată fi preluate reclamaţiile de la cetăţeni, astfel încât echipele să fie direcţionate imediat către zonele cu probleme.
Serviciul de capturare al câinilor fără stăpân va fi contractat pentru o perioadă de un an de zile, timp în care vor trebui strânşi de pe străzi aproape 2.000 de câini fără stăpân, cât se estimează că ar fi liberi pe străzile Sucevei.
( 1 mai 2014, 14:58:36