Ieri, la Fălticeni s-a derulat Campania stradală „Gospodărirea resurselor locale”, manifestare coordonată de Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie Bucureşti şi organizată la nivel local de Patrula Eco Desire de la Colegiul ,,Vasile Lovinescu'', în parteneriat cu Primăria municipiului Fălticeni şi Poliţia municipiului Fălticeni.
De la ora 11.30, pe traseul Colegiul „Vasile Lovinescu” - Primăria municipiului Fălticeni – Piaţa „Nada Florilor” - Poliţia municipiului Fălticeni – Parcul Prefecturii - Colegiul „Vasile Lovinescu” s-a desfăşurat un marş de sensibilizare a populaţiei locale privind conservarea resurselor locale şi protejarea mediului înconjurător, la care au participat elevi ai Colegiului “Vasile Lovinescu”, coordonaţi de profesoarele Gabriela Budeanu, Alina Mironescu şi Claudia Şandru. În cadrul marşului, elevii au distribuit populaţiei pliante despre necesitatea conservării resurselor locale şi importanţa apei, solului şi pădurilor pentru viaţă şi societate.
Prof. Gabriela Budeanu, coordonatoarea activităţii, ne-a declarat: “Este un proiect internaţional coordonat de Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie Bucureşti, având ca tematică activitatea de reciclare şi protecţia resurselor locale de mediu. În primul semestru, noi, ca instituţie de învăţământ, am fost pe primul loc la nivel de localitate ca şi cantitate de deşeuri colectate şi reciclate. Şi în semestrul doi ne păstrăm poziţia, pentru că ne dorim să obţinem Steagul verde. Mesajul adresat fălticenenilor în cadrul acestui marş este să păstreze oraşul curat, să participe la activităţile de reciclare selectivă şi la activităţile de protecţie a mediului. Mergem prin oraş, facem cunoscută activitatea patrulei de protecţia mediului şi milităm pentru protejarea pământului şi reciclarea resurselor pentru a le păstra pentru generaţiile viitoare. Anul trecut pentru această activitate am fost premiaţi”.
În faţa sediului administraţiei locale elevii participanţi la marş au purtat un dialog pe probleme de protecţia mediului cu Simona Vacariuc, consilier pe probleme de mediu în cadrul Primăriei Fălticeni.
Printre temele abordate au fost protejarea resurselor naturale la nivelul municipiului, măsuri pentru diminuarea poluării apelor şi aerului, colectarea selectivă a gunoiului menajer de la populaţie şi de la agenţii economici, asigurarea curăţeniei pe străzile şi pe spaţiile verzi din municipiu, măsuri care se impun pentru a evita o poluare accidentală a aerului sau a cursurilor de apă etc.