Primăria Suceava intenționează să se asocieze cu Clubul Sportiv Municipal, pentru a putea finanţa activitatea a opt ramuri sportive – rugby, volei, tir sportiv, hochei, box, atletism, lupte şi canotaj. Măsura este necesară, în condiţiile în care aceste secţii sportive ale CSM nu au putut accesa fondurile nerambursabile puse la dispoziţie din bugetul local, din cauza unor limitări legislative, care nu permit cluburilor sportive finanţate de stat să obţină şi fonduri nerambursabile de la primărie.
„Singura variantă rămâne cea de încheiere a unui contract de promovare a municipiului Suceava, de către cei care practică aceste sporturi şi participă la competiţii, prin performanţele pe care le vor obţine”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.
În proiectul de hotărâre iniţiat de primar, care urmează să fie discutat în şedinţa de Consiliu Local de mâine, suma care i se alocă Clubului Sportiv Municipal Suceava, de la bugetul local, este de 400.000 de lei. Banii sunt repartizaţi pe opt ramuri sportive, cea mai mare sumă, 150.000 lei (1,5 miliarde lei vechi), revenind secţiei de rugby.
Alţi 100.000 lei (un miliard de lei vechi) sunt destinaţi susţinerii activităţii echipei de volei.
Pentru tir sportiv, suma prinsă în contractul de asociere este de 35.000 de lei (350 de milioane de lei vechi), pentru hochei – 30.000 de lei, box – 30.000 de lei, atletism – 25.000 de lei, lupte – 15.000 de lei şi canotaj – 15.000 de lei.
O situaţie asemănătoare s-a înregistrat şi în cazul handbalului, iar echipei Universitatea Suceava i s-au aprobat fonduri de 500.000 de lei pentru promovarea imaginii municipiului reşedinţă de judeţ, deşi pe fonduri nerambursabile i se alocase iniţial un milion de lei, bani care nu au putut fi accesaţi legal.