Sucevenii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare vor beneficia de apă caldă, dar şi de căldură pe timpul nopţii, în perioada sărbătorilor de Paşti.
Primarul Sucevei, Ion Lungu, a precizat ieri că, în cele din urmă, s-a reuşit achitarea celor 20 de miliarde de lei vechi solicitate de urgenţă de către furnizorul de energie termică, Bioenergy, pentru a nu opri asigurarea căldurii şi apei calde în Suceava.
„Din cele 20 de miliarde solicitate de urgenţă de către cei de la Bioenergy, Primăria Suceava a achitat 17 miliarde lei vechi, iar de la populaţie s-au încasat trei miliarde de lei vechi. Fiind achitată acea sumă, sperăm să avem căldură şi apă caldă pe perioada sărbătorilor pascale. Dar asta nu rezolvă problema de fond. Populaţiei trebuie să-i <intre în sânge>să plătească cu regularitate factura la energia termică folosită. Altfel vom avea căldură şi apă caldă câte o zi-două, apoi două-trei nu”, a explicat şeful municipalităţii sucevene.
Lungu a spus că municipalitatea a făcut tot ce era posibil să păstreze preţul energiei termice la 185 de lei, acordând diferenţa de subvenţie de la primărie, iar acum, asigurarea acestor servicii depinde în totalitate de plăţile care sunt făcute de suceveni.
„Sper să se menţină un ritm constant al încasărilor în perioada următoare, pentru că dacă nu se va plăti, nu va fi apă caldă”, a atenţionat edilul sucevean.
(17 apr 2014, 12:56:24
Sa mergem cu totii la pausal!!
Dl Primar, de ce renunţă bucureştenii la repartitoarele de căldură!?
Stiti cit costa in Suceava ÎNCĂLZIREA în blocurile cu repartitoare? Stiti ca blocurile au inceput sa capete igrasie pentru ca locatarii reduc caldura pentru a se face economie! Este firesc sa se tinda spre un sistem performant, modernizat...
Datorită încălzirii parţiale şi neuniforme a blocului nu se asigură o temperatură permanentă de minim 18 grade Celsius necesară conservării clădirii pe timp de iarnă ceea ce a condus la apariţia mucegaiului şi igrasiei la îmbinări şi la structura de rezistenţă, aspect greu şi foarte scump de reparat.