Prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, a solicitat verificarea din punct de vedere tehnic a investiţiilor realizate până în momentul de faţă la pârtia de schi din Câmpulung Moldovenesc, de pe masivul Rarău.
Florin Sinescu ne-a declarat că verificările au fost demarate după ce Primăria Câmpulung Moldovenesc a solicitat sprijin în vederea clarificării unor divergenţe apărute cu unul dintre constructorii care au efectuat lucrări la pârtia de schi de pe Rarău. „Există foarte multe divergenţe legate de lucrările realizate sau de cât mai este de plată pentru ceea ce s-a construit. Iar aceste verificări sunt făcute după ce primăria ne-a solicitat sprijinul în această problemă”, a spus Florin Sinescu.
Prefectul a ţinut să precizeze că la pârtia de schi de pe Rarău lucrurile „sunt foarte încurcate”, cu atât mai mult cu cât primăria din Câmpulung Moldovenesc are anumite obiecţii cu privire la valoarea datoriilor pe care le are de achitat pentru lucrările care s-au realizat până în momentul de faţă.
Reamintim că valoarea totală a proiectului pentru construcţia pârtiei de schi de pe Rarău este de 107,6 milioane de lei, iar până la sfârşitul anului 2012, la primul tronson al pârtiei s-au realizat lucrări de 51,65 milioane de lei. Din totalul lucrărilor efectuate, o sumă de aproximativ 7,1 milioane de lei, aferentă lucrărilor din anul 2012, a rămas nedecontată de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, fiind transformată în arierate pentru primăria din Câmpulung Moldovenesc.
Primarul din Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, a declarat că primăria a reuşit să plătească până în momentul de faţă jumătate din valoarea datoriilor. „Pentru cealaltă jumătate a arieratelor avem prevăzuţi banii în buget şi până la sfârşitul acestui an vom onora şi diferenţa de datorii”, a spus Negură. El a subliniat faptul că o parte din lucrările efectuate la pârtia de schi au început să se deterioreze. Mihăiţă Negură a precizat că la sfârşitul acestei luni, la Câmpulung Moldovenesc va fi prezent şi şeful Autorităţii Naţionale de Turism, instituţie care ar putea să continue finanţarea lucrărilor.
Pârtia de pe masivul Rarău va avea o lungime totală de 4,5 kilometri, va fi împărţită în două tronsoane, unul cu o lungime de aproximativ 3.000 m şi o diferenţă de nivel de 515 metri şi unul cu o lungime de 1.550 metri, cu o diferenţă de nivel de 365 metri. Pe toată lungimea pârtiei va fi construită o instalaţie de transport pe cablu, de tip telegondolă.