Prima parte a proiectului ”Zilele Teatrului pentru copii și tineret la Suceava”, realizat cu sprijinul Primăriei Suceava și al Consiliului Local al municipiului Suceava, a fost un succes pentru iubitorii artei în general și al teatrului în special.
Cea de-a treia zi a Festivalului de teatru pentru copii și tineret (8-10 aprilie) a adus în fața spectatorilor microrecitaluri realizate de trupa de teatru „Thalia”, de la Școala Gimnazială Milișăuți, coordonată de profesoara Mariana Mariuțac, și trupa „8 Art” a Școlii Gimnaziale Nr. 8 din Suceava, coordonată de profesoara Corina Larionescu, trupe care au prezentat, pe scena din Sala mică a Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, piesele ”Soacra cu trei nurori” de Ion Creangă, ”Ceaiul de la ora 5” de I.L. Caragiale, precum și ”Miruna și Dumnezeu” sau ”Fata de la țară și fata de la oraș”, texte originale puse în scenă de elevii trupei „Thalia”.
Juriul festivalului a decernat mai multe premii: pentru cea mai bună interpretare feminină, elevei Diana Cozmenciuc, de la Şcoala Gimnazială Milișăuți, și pentru cea mai bună interpretare masculină, elevului Marius Calenciuc, de la aceeași școală.
Profesoara Elena Ignat, președinta Asociației Promotorii Bucovinei, care se află printre organizatorii festivalului, ne-a spus că cele două premii, obţinute de doi elevi de la aceeaşi şcoală, „arată că există o preocupare serioasă pentru ceea ce înseamnă teatru, adevăr, bine, frumos, demnitate și cultură în rândul cadrelor didactice”.
Surpriza celei de-a treia zi de festival a fost ”micuța prințesă”, Adela Șulea, de la Grădinița „Țăndărică”, care a prezentat două momente de monolog, spre încântarea publicului și a juriului. Președinta juriului, actrița Gabriela Ioniță, i-a făcut micii prințese o invitație la București, în cadrul emisiunii „Copiii au talent”.
Proiectul şi-a atins scopul
Actorii Gabriela Ioniță și Dan Clucinschi au prezentat în faţa publicului tânăr, în cadrul unui spectacol interactiv, cum poate fi arta un joc, dacă îi respectăm regulile, și ce înseamnă teatrul pentru viața unui tânăr din zilele noastre.
„Festivalul de teatru pentru copii și tineret a atins obiectivul proiectului <Zilele Teatrului pentru copii şi tineret> la Suceava, realizat cu sprijinul Primăriei municipiului Suceava și al Consiliului Local Suceava, precum și al partenerilor: Inspectoratul Școlar Judeţean Suceava, Direcția pentru Sport și Tineret Suceava și Asociația MagiMedia. Aceasta din urmă va organiza, zilele următoare, partea a doua a proiectului, care se numeşte <Magic Fest>”, a completat profesoara Elena Ignat, care în numele Asociației Promotorii Bucovinei mulțumește „participanților mici și mari, actori și spectatori, cu mască și fără mască, pentru că au fost alături și au format o adevărată echipă, care poate susține adevăratele valori umane pe scena vieții”.