Câinii vagabonzi ar putea deveni o raritate pe străzile Sucevei. Cel puţin asta îşi propune conducerea Primăriei Suceava, care vrea ca până la finele anului să fie capturaţi de pe străzi 2.000 de câini fără stăpân.
„Este o problemă la care ne-am blocat la nivel decizional, pentru că deşi în şedinţa anterioară de Consiliu Local am intrat cu un proiect de asociere cu Proanimals Tina, care au venit cu cele mai mici tarife pentru capturarea câinilor fără stăpân, au fost diverse observaţii din partea consilierilor locali, precum lipsa criteriilor de performanţă. Tocmai de aceea vrem să condiţionăm plata sumelor solicitate ca decont de prinderea unui anumit număr de câini într-o perioadă de timp stabilită”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.
Noua variantă a caietului de sarcini al licitaţiei de contractare a serviciului de prindere şi transport al câinilor vagabonzi de către un operator privat va fi supusă aprobării Consiliului Local în şedinţa de la finele lunii aprilie.
„Pentru rezolvarea problemei câinilor vagabonzi este nevoie de eficienţă, de un operator care să aibă dotarea tehnică necesară să prindă 1.400 de câini în primele şase luni şi diferenţa, până la 2.000 de câini, până la finele anului. Doar aşa putem scăpa municipiul de haitele de câini care terorizează o mare parte a populaţiei”, consideră viceprimarul Ovidiu Doroftei, care vrea ca noul operator să aibă în dotare minim două maşini şi două echipe de prindere a câinilor de pe străzi şi să poată răspunde oricând la solicitările populaţiei.
În paralel cu organizarea unei noi licitaţii pentru desemnarea operatorului privat care să se ocupe de capturarea câinilor de pe străzi, municipalitatea suceveană va veni şi cu un regulament de gestionare a câinilor, cu sau fără stăpân, care va include obligaţii şi pentru proprietarii de câini, astfel încât să fie prevenit abandonul acestora ori al puilor acestora, fenomen care a dus la înmulţirea necontrolată a acestor patrupede, în special în marile oraşe.
(15 apr 2014, 12:24:28