În cadrul programului „Şcoala altfel”, desfăşurat săptămâna aceasta, Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Suceava a organizat, împreună cu mai multe unități de învățământ din județ, acțiuni de educație în domeniul protecției mediului.
Luni, reprezentanții instituției au însoțit un grup de 40 de elevi, din clasele a IX-a și a X-a, de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, într-o vizită de studiu, cu scop didactic, în Rezervația “Fânețele Seculare Ponoare”, fiindu-le prezentate elevilor informații generale privind ariile naturale protejate, siturile Natura 2000, parcuri, aspecte specifice Rezervației “Fânețele Seculare Ponoare”, dar și norme de comportare ale vizitatorilor în aceste zone protejate.
Marți, șeful Serviciului Calitatea Factorilor de Mediu, Iluță Cocriș, a participat la acțiunea extracurriculară “Un mediu sănătos mă ajută să trăiesc sănătos”, desfășurată la Școala Postliceală Sanitară Laureatus Siret. Grupul țintă al activității au fost elevii anului I ai acestei școli. Scopul acestei acțiuni a fost sprijinirea elevilor în însușirea unui sistem de valori și grija pentru păstrarea sănătății mediului în care trăiesc.
Miercuri, reprezentanții APM şi cei ai Asociației Eudemos au organizat o lecție în natură despre importanța conservării biodiversității în ariile naturale protejate. Acțiunea s-a desfășurat cu participarea unui număr de 30 de elevi de clasa a V-a, de la Eco-Școala Nr. 9 “Ion Creangă”, în situl Natura 2000 “Fânețele Seculare Ponoare”, al cărui custode este APM Suceava. Elevilor le-au fost distribuite materiale de promovare a acestei arii naturale protejate.
Tot în data de 9 aprilie, Grădinița cu Program Prelungit “Gulliver” a organizat o acțiune de ecologizare în păduricea Șcheia, la care APM Suceava a fost colaborator. Scopul activității a fost cultivarea interesului preșcolarilor pentru protejarea mediului înconjurător, gestiunea deșeurilor și adoptării unui comportament eco-civic față de natură.
Joi, 10 aprilie, APM şi Asociația Eudemos au organizat o expediție în zona Dealului Ciungi din comuna Păltinoasa, în vederea instituirii rezervației naturale de interes local „Delta fosilă a Moldovei” Păltinoasa. Activitatea a beneficiat de sprijinul Ocolului Silvic Silva-Bucovina, fiind desfășurată cu participarea elevilor ecologi de la Eco-Școala Păltinoasa.