Sucevenii au din nou căldură şi apă caldă, începând de joi dimineaţă. După două zile în care furnizarea agentului termic a fost oprită de la sursă, de la noua centrală termică, gestionată de Bioenergy Suceava, producţia de energie a fost reluată, mai devreme decât se preconiza.
„Decizia a fost luată de conducerea companiei, ca un gest de bunăvoinţă faţă de consumatori, dar menţinerea asigurării acestui serviciu depinde mult de încasările care vor veni în perioada imediat următoare”, a declarat directorul Bioenergy Suceava, Constantin Plăcintă.
Conform unei adrese trimise Primăriei Suceava de firma Bioenergy, furnizarea căldurii şi apei calde este condiţionată de achitarea sumei de două milioane de lei (20 de miliarde de lei vechi), până astăzi inclusiv. Jumătate din această sumă, un milion de lei, a fost transferată din conturile Primăriei Suceava către Termica, care s-a angajat să vireze întreaga sumă către Bioenergy, faţă de care are datorii de aproape 13 milioane de lei. La rândul ei, Termica are de recuperat de la populaţie 21 milioane de lei.
„Aşteptăm încasări mai consistente din partea asociaţiilor de proprietari, să avem cu ce plăti o parte din restanţele către Bioenergy, dar din păcate, situaţia lasă mult de dorit. Sper să nu se întârzie mult cu aceste plăţi, pentru că nimeni nu ne va da energie termică doar pe promisiuni”, a declarat directorul Termica, Ovidiu Dumitrescu.
Furnizarea căldurii şi apei calde ar putea fi întreruptă oricând, dacă banii de la populaţie nu ajung curând şi la producătorul de energie termică.
Căldură furnizată şi în timpul zilei, temporar
Din cauza scăderii accentuate a temperaturilor exterioare, Termica a furnizat ieri căldură inclusiv în timpul zilei, nu doar noaptea, acelaşi program urmând să fie aplicat atât vineri, cât şi în cursul zilelor următoare.
„Ne orientăm în funcţie de evoluţia vremii, pentru a asigura un confort termic în locuinţele abonaţilor”, a precizat directorul Termica, Ovidiu Dumitrescu.
Şeful municipalităţii sucevene, Ion Lungu, a salutat decizia celor care gestionează noua centrală, de a relua furnizarea agentului termic, dar a atras atenţia populaţiei asupra faptului că trebuie să îşi facă o prioritate din achitarea facturilor la întreţinere, pentru a evita astfel de situaţii neplăcute.
(11 apr 2014, 14:30:55
,,Un gest de bunăvoinţă faţă de consumatori.... furnizarea căldurii şi apei calde”!???
Domnilor, caldura si apa calda in apartamente reprezinta dreptul la viata, la civilizatie si este consfintit de articolul 45 din Constitutie, iar Constitutia trebuie respectata indiferent de culorile Guvernului. Guvernele vin si pleaca, administratia trebuie sa se implice pentru a se respecta Constitutia si Drepturile Omului.
Amintiti-va pentru ce a fost judecat si impuscat Ceausescu, pentru frig si foame, etc
Nu mai este posibil ca in statul de drept sa se inchida robinetul si celui care plateste si celui care nu plateste....