Renumitul producător sucevean de preparate și produse din carne FACOS SA a decis să deschidă un magazin de prezentare și vânzare a produselor proprii, atât produsele clasice sub marca FACOS, cât și produse țărănești sub brandul ȚARA DE SUS.
Noul magazin este situat pe alea principală de acces spre Piața Mică a Sucevei și are program zilnic, între orele 7 şi 18.
Directorul general al FACOS SA, Vlăduț Doroftei, a declarat că în noul magazin sucevenii vor putea descoperi produsele țărănești preparate după rețeta cunoscutului maestru mezelar Zamfir Golea, printre care Muşchiul țărănesc, Pieptul țărănesc, Toba țărănească, care vor fi la concurență cu Drobul și Cârnațul de oaie.
FACOS vine în fața sucevenilor și cu produsele clasice, marca firmei, cum ar fi muşchiul file, salamurile de vară și italian, parizer, cremvurşti, șunca tip Canada și şuncă de Praga, precum și pateuri de ficat și conserve de carne, conserve de carne cu legume.
O zonă importantă o reprezintă însă și secțiunea cu produse de post, a căror savoare a fost deja dovedită, cum ar fi pateurile cu ardei sau ciuperci, iahnia și mâncărica de fasole.
„Suntem bucuroși că putem veni în întâmpinarea cererii sucevenilor de a avea propriul magazin de desfacere pentru produsele clasice FACOS, dar și pentru noile preparate țărănești sub brandul ȚARA DE SUS. Sucevenii pot fi siguri că noile produse respectă rețetele consacrate și realizate sub supravegherea unui maestru mezelar autentic, Zamfir Golea. Îi invit pe suceveni la magazinul nostru din Piața Mică pentru a se convinge de asta”, a mai spus managerul firmei, Vlăduț Doroftei.
FACOS rămâne însă o prezență de marcă și în lanțurile de magazine Auchan, Real, Metro şi Selgros din Suceava.
FACOS are în portofoliu atât produse din carne, cât și produse de post. Fabrica Facos este așezată pe locul primului atelier de prepararea cărnii, întemeiat de austro-ungari în jurul anului 1900. În perioada comunistă a fost redenumită Întreprinderea de Industrializare a Cărnii Suceava, iar numele actual a fost dobândit în 1991, când fabrica a fost privatizată. În perioada 2004-2006, fabrica a trecut printr-un proces de modernizare și retehnologizare pentru a restabili standardele de siguranţă alimentară, recunoscute cândva de consumatori.
(11 apr 2014, 15:43:58