Municipiul Suceava a fost ieri gazda unei delegaţii diplomatice a Germaniei, noul ambasador, Excelenţa Sa Werner Hans Lauk, purtând discuţii prelungite cu primarul Ion Lungu.
„Este cea de-a treia vizită a unui ambasador al Germaniei în ultimii zece ani şi de fiecare dată, discuţiile s-au dovedit benefice municipiului Suceava. I-am făcut o prezentare succintă a municipiului, a proiectelor pe care intenţionăm să le realizăm în perioada următoare, atât ca oraş, cât şi ca membru al Zonei Metropolitane ori pe zona policentrică Suceava – Botoşani. Important este că s-au arătat interesaţi de aceste proiecte, la realizarea cărora am putea colabora cu companii germane cu o mare putere financiară”, a precizat Lungu, după întâlnirea care a durat mai bine de o oră.
Printre proiectele prezentate se numără complexul sportiv care se doreşte să fie amenajat în zona Metro, zona industrială de pe terenurile de la Termica şi noua rută ocolitoare a Sucevei.
„Am fost asiguraţi că proiectele noastre vor fi prezentate comunităţii oamenilor de afaceri germani, care s-ar putea arăta interesaţi să investească în această zonă, pe care ambasadorul Germaniei a considerat-o a fi foarte interesantă. Excelenţa Sa şi-a manifestat interesul mai ales vizavi de potenţialul de dezvoltare a zonei, care are o istorie bogată, atractivă pentru turişti”, a adăugat edilul sucevean.
Discuţiile cu ambasadorul Germaniei au vizat şi colaborarea culturală a Sucevei cu oraşe din Germania, un prim pas fiind făcut recent, prin trimiterea unei delegaţii sucevene la Dusseldorf.
„La întâlnire a fost prezent şi ataşatul cultural al Ambasadei Germaniei în România, care m-a asigurat de sprijinul său în găsirea de noi oportunităţi de colaborare culturală şi economică cu oraşe din Germania”, a mai spus şeful municipalităţii sucevene.
După vizita Excelenţei Sale Wilfred Gruber, în 2004, Sucevei i s-a acordat gratuit, prin Guvernul Germaniei, un milion de euro, pentru a depune documentaţia proiectului ISPA la Bruxelles.