Actriţa suceveană Mădălina Anea va juca în faţa publicului de-acasă, pe 17 aprilie, de la ora 20:00, la Oscar Wilde Pub, în spectacolul de teatru „Tu eşti eu”, după piesa „Tigrul”, de Murray Schisgal. În distribuţie, alături de suceveancă joacă şi actorul Paul Diaconescu. Mădălina Anea interpretează rolul Gloriei, iar Paul Diaconescu intră în pielea personajului Benjamin. Scenografia şi costumele spectacolului sunt realizate de Cristian Samfira, muzica îi aparţine lui Ştefan Drăguşin, regia spectacolului fiind semnată de Ştefana Samfira.
Premiera acestei piese de teatru, „Tu eşti eu”, care durează o oră şi jumătate, va avea loc la Teatrul Mignon din Bucureşti, în zilele de 12 şi 13 aprilie.
„Am fost nevoită să creez unele emoţii, pe care nu le-am trăit niciodată”
Actriţa Mădălina Anea ne-a destăinuit că pentru ea a fost o experienţă interesantă lucrul la acest rol, întrucât situaţia din piesă e inedită. „Pentru a fi cât mai credibilă în rolul victimei, am fost nevoită să creez unele emoţii, pe care nu le-am trăit niciodată şi sper să nu le trăiesc. Gloria este o femeie inteligentă, captivă deja în lumea ei, dinainte de a fi răpită de Benjamin, interpretat de Paul Diaconescu. Acest incident îi schimbă viaţa, dar nu în rău, ci în bine, se îndrăgosteşte de un om liber şi înţelege că nu trebuie să se supună rigorilor din societate. Este o piesă minunată despre dragoste, frică, visuri, planuri, viitor şi trecut. Mi-a plăcut mult să învăţ să dansez tango pentru acest spectacol”, ne-a povestit suceveanca.
Actorul Paul Diaconescu, care îl interpretează pe Benjamin, a spus că, după ce a filmat un lung metraj şi un serial în 2013, alături de Mădălina, „după aproximativ zece luni de filmare, am simţit amândoi nevoia să revenim la teatru”.
Piesa nu oferă răspunsuri, ci lasă la latitudinea fiecăruia să vadă ceea ce doreşte să vadă”
Povestea spectacolului, pe scurt, se derulează într-o seară ploioasă, când un bărbat răpeşte o femeie, de pe stradă. O sechestrează. O ameninţă. Ea încearcă prin toate modalităţile să scape. Nu reuşeşte. Uşor, ei ajung să se destăinuie unul altuia. Cele două personaje sunt o radiografie vie a senzaţiilor prin care o fiinţă umană poate trece de la agonie la extaz. Finalul piesei de teatru este unul surprinzător, ca piesa însăşi, lăsând spectatorul să şi-l imagineze singur.
Ștefana Samfira, regizoarea proiectului, actriţă şi regizoare, lector universitar la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti, fiica actorului Florin Zamfirescu şi a actriţei Valeria Sitaru, a declarat că „textul piesei este unul bun pentru momentul în care ne aflăm noi ca societate, întocmai pentru că dezbate tema singurătăţii dezolante, dorinţa de a elibera exprimarea sinelui, respingerea convenţiilor, revolta împotriva sistemului, goana după prosperitatea economică, lipsa unei reale comunicări. Este lupta unei personalităţi îndreptate spre interior cu societatea în care primează celălalt tip de personalitate. Important este faptul că piesa lui Murray Schisgal nu oferă răspunsuri, ci lasă la latitudinea fiecăruia să vadă ceea ce doreşte să vadă, să-şi pună semne de întrebare.”