Odrasla primarului de Slatina, Ilie Gherman, a mai făcut un pas necesar la transformarea unui spaţiu verde din faţa unui bloc de pe strada Mărăşeşti într-o clădire cu trei niveluri, cu destinaţie de spaţiu comercial.
De ieri au început lucrările de deviere a conductelor de gaz metan care traversau spaţiul verde de lângă blocul 5A de pe strada Mărăşeşti, măsură fără de care nu se poate construi nimic pe terenul respectiv.
Lucrarea este autorizată atât de E.ON, proprietarul conductelor de gaz metan, cât şi de municipalitatea suceveană, căreia i s-a solicitat o autorizaţie de deviere a acestor conducte, de pe terenul pe care Ionuţ Gherman a devenit proprietar, prin cumpărarea sa de la cel căruia i s-au retrocedat acolo proprietăţile, prin hotărâre judecătorească.
Termenul de execuţie a lucrărilor este de trei luni, cu începere din data de 31 martie, data finalizării fiind de 30 iunie.
Demararea lucrărilor de pregătire a terenului pentru construirea unei clădiri pe spaţiul verde al blocului 5A de pe Mărăşeşti a stârnit un mare scandal anul trecut, în luna aprilie, când fiul primarului de Slatina a venit acolo cu o echipă de drujbişti şi a tăiat copacii plantaţi în faţa blocului chiar de la construirea cartierului.
Atunci, oamenii din acea zonă au ieşit în stradă, pentru a opri tăierea copacilor, nemulţumiţi şi speriaţi că pe terenul din faţa geamurilor lor se va construi fără aprobarea lor, dar nu au putut împiedica acţiunea acestuia, mai ales că avea autorizaţiile necesare.
Petecul de verdeaţă de pe strada Mărăşeşti, intrat în proprietatea familiei Gherman, ar urma să fie ocupat de o clădire cu trei niveluri, cu spaţiu comercial la parter şi spaţii de locuit deasupra.
Conform certificatului de urbanism solicitat din partea Primăriei Suceava, intenţiile proprietarului terenului din faţa blocului A5 sunt de a construi o clădire cu parter, etaj şi mansardă, care să fie funcţională şi ca spaţiu comercial. Una din ideile vehiculate în această privinţă ar fi că Ionuţ Gherman vrea să facă acolo un restaurant, dar intenţiile sale nu se opresc aici.
Terenul retrocedat se întinde de-a lungul blocului, de la trotuarul străzii Mărăşeşti până în apropierea Farmaciei Clorofila, astfel încât locatarii riscă să rămână fără nici un petec de verdeaţă, precum şi fără parcarea pe care şi-au amenajat-o pentru maşinile lor, rupând, la rândul lor, din spaţiul verde lăsat între blocuri de cei care au construit cartierul. Zona respectivă ar urma să fie folosită tot pentru construcţii, astfel încât, între două blocuri, s-ar putea să rămână loc liber doar aleea de acces.
( 1 apr 2014, 16:58:32