Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 mar 2014 - Anul XIX, nr. 70 (5579)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Explicaţii

Cazul agentului originar din Gura Humorului care a omorât un suspect în sediul poliţiei, analizat de sindicatul poliţiştilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cazul tânărului din Gura Humorului, George Ştefan Isopescu (24 de ani), care lucra de aproximativ trei ani ca poliţist în Bucureşti şi care, la începutul acestei luni, l-a ucis cu o lovitură de pumn pe un suspect, chiar în sediul secţiei la care lucra (Secţia 10),  a ajuns în atenţia Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor „Pro Lex”.

Preşedintele acestui sindicat, Vasile Lincu, a explicat o posibilă cauză care a declanşat tot acest incident, petrecut pe data de 4 martie a.c.: lipsa unor programe adecvate de consiliere psihologică a poliţiştilor.

 

Ce s-a întâmplat în secţia de poliţie

Cei de la „Pro Lex” explică şi împrejurările în care s-a petrecut crima din secţia de poliţie.

Echipajul de poliţie din care făcea parte tânărul poliţist originar din Gura Humorului a observat doi indivizi suspecţi într-o parcare. Unul dintre respectivii a fugit, iar celălalt nu avea documente de identitate asupra sa, motiv pentru care a fost dus la secţie, unde a fost identificat în persoana lui Gabriel Daniel Dumitrache (26 de ani), condamnat în 2010 la patru ani de închisoare pentru trafic de droguri.

Dumitrache era cunoscut drept „parcangiu”, în sensul că era unul dintre cei care încasau ilegal bani de la şoferii care căutau un loc de parcare în zona centrală a municipiului Bucureşti, fiind reclamat de mai mulţi conducători auto pentru vandalizarea autoturismelor.

La secţia de poliţie, suspectul l-a jignit pe agentul Isopescu, făcându-l „tablagiu” şi spunându-i că îl dezbracă de uniformă. „Ca urmare, poliţistul i-a aplicat <parcangiului>o lovitură care s-a dovedit fatală pentru acesta, din cauza stării sale precare de sănătate. Din expertiza medico-legală rezultă că Daniel Dumitrache avea ficatul şi splina mărite, ca urmare a unor afecţiuni medicale (hepatita B şi HIV) şi pe fondul abuzului de droguri şi de alcool”, arată reprezentanţii sindicatului „Pro Lex”.

 

Poliţişti infectaţi cu HIV şi hepatita B, după ce-au fost muşcaţi de indivizi agresivi

George Ştefan Isopescu a terminat Şcoala de agenţi de poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina, în urmă cu trei ani, şi a fost repartizat să lucreze la Secţia 10 de poliţie din Capitală. În cei trei ani de când a îmbrăcat uniforma de poliţist, agentul Isopescu nu a avut abateri disciplinare.

 Chiar în anul repartizării agentului Isopescu la secţia de poliţie, un coleg de-al său, se arată într-un comunicat al celor de la „Pro Lex”, a fost infectat cu HIV, după ce a fost muşcat de un individ agresiv. Tot în urma unei muşcături, un alt poliţist, de la Secţia 16 de Poliţie Bucureşti, s-a îmbolnăvit de hepatita B, tot în urma unei muşcături.

“Vrem să subliniem că suntem în total dezacord cu astfel de reacţii ale unui om al legii. Fiecare poliţist răspunde pentru faptele sale. Dar trebuie să remarcăm şi ceea ce provoacă astfel de situaţii. Studiile psihologilor din Poliţia Română şi din străinătate arată că există numeroşi factori care predispun un poliţist la agresivitate: munca într-un mediu ostil ca ordinea publică, antecedentele negative (ultrajul), regimul de lucru prelungit, odihnă insuficientă pentru refacere, umilirea subordonaţilor de către unii şefi. Referitor la relaţia cu superiorii ierarhici merită menţionată şi presiunea suportată de poliţişti la evaluarea profesională, când se pune accentul excesiv pe cantitatea indicatorilor de performanță,  nu pe calitatea actului de prevenție”, declară preşedintele „Pro Lex”, Vasile Lincu. 

Acesta consideră că situaţii precum cea de la Secţia 10 Poliţie Bucureşti ar putea fi evitate „dacă poliţiştii ar beneficia de programe de consiliere psihologică frecventă, pentru reducerea stresului profesional”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cazul agentului originar din Gura Humorului care a omorât un suspect în sediul poliţiei, analizat de sindicatul poliţiştilor.
 Vizualizări articol: 3459 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Cazul agentului originar din Gura Humorului care a omorât un suspect în sediul poliţiei, analizat de sindicatul poliţiştilor3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei