Prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, le-a solicitat primarilor suceveni să informeze populaţia cu privire la riscurile incendierii miriştilor şi a vegetaţiei uscate de pe terenurile agricole. Florin Sinescu a spus că în ultima perioadă, în judeţul Suceava s-a înregistrat o creştere a numărului de incendii produse la vegetaţia uscată şi a arderilor necontrolate, în special în urma activităţilor de igienizare a terenurilor agricole. Sinescu a precizat că au fost înregistrate şi situaţii în care populaţia a dat foc la resturile vegetale pentru curăţenie iar ulterior au fost înregistrate incendii care s-au extins şi la construcţii publice, sau la fondul silvic.
Într-o adresă trimisă către toate comitetele locale pentru situaţii de urgenţă din judeţul Suceava, Florin Sinescu le-a solicitat acestora ca în perioada imediat următoare să informeze populaţia cu privire la condiţiile prevăzute de lege pentru arderea miriştilor, la riscurile care apar la incendierea vegetaţiei uscate de pe terenurile agricole, la măsurile pentru prevenirea acestora, dar şi la sancţiunile care se aplică în aceste cazuri.
De precizat că potrivit prevederilor legale, arderea miriştilor se va face numai după luarea măsurilor ce se impun pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, asigurându-se supravegherea permanentă a arderii. Florin Sinescu a mai explicat că arderea resturilor vegetale, a gunoaielor, deşeurilor şi miriştilor se face numai în baza permisului de lucru cu foc, după ce a fost informat serviciul voluntar sau privat pentru situaţii de urgenţă. Sinescu le-a transmis comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă că toate persoanele care nu respectă aceste reglementări vor fi sancţionate potrivit legii.