Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) a depus la Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) documentaţia necesară în vederea acreditării a două noi programe de master.
Programele „Drept - Instituţii şi proceduri în drept” şi „Drept - Drept european” din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică urmau să intre în oferta universităţii sucevene începând din toamna acestui an.
După ce a fost evaluat de către o comisie a ARACIS, programul „Drept - Instituţii şi proceduri în drept” nu a fost acreditat de instituţie, primind calificativul de „Neîncredere”. Decizia a fost luată, după evaluarea programului, în data de 20 februarie, în consiliul ARACIS.
Prof. univ. dr. Mircea A. Diaconu, prorector responsabil de activitatea didactică şi asigurarea calităţii, a menţionat că „s-au propus spre acreditare două mastere, dintre care unul a fost acreditat şi a primit calificativul de <Încredere>. Este vorba despre <Drept - Drept european> (învăţământ cu frecvenţă) care va funcţiona din anul universitar următor şi va putea şcolariza maxim 50 de studenţi pe an. Este important că cel puţin un master din acest domeniu va funcţiona la USV”.
Acesta a mai arătat că, în urmă cu un an de zile, a fost acreditat programul de studii de licenţă „Drept”, astfel că înfiinţarea unui program de master cu aceeaşi specializare este firească.
Mircea A. Diaconu a mai explicat că procedura de acreditare a programelor de master este diferită de cea a programelor de licenţă.
„Programele de licenţă se autorizează, după care, după trei promoţii, se pot acredita. Autorizarea presupune acceptul ARACIS pentru funcţionarea unui program de studii, în vreme ce acreditarea presupune recunoaşterea diplomei de absolvire. În cazul masterelor, prima dată se depun cerererile de acreditare, nefiind necesară autorizarea”, a mai menţionat prorectorul.
(15 mar 2014, 13:52:46
Iei la rând toate societăţile comerciale (timp de o lună)te uiţi pe laptop poate ceva,ceva cade;dar nimic,la stat,bugetar trbuie să dai mult,mult prea mult,iar acolo sunt moştenirile din tată-n fiu,apoi cumetrii etc.
În final banii de la părinţi sunt prea subţiri,n-a jung decât de ţigări şi-o cafea;te decizi să iei drumul străinătăţii.Ajuns aici,uită ce-ai fost odată ,fii tare construcţiile te modelează !