Sucevencele recunoscute pentru implicarea lor în viața comunității și cu rezultate remarcabile în profesie au fost celebrate în cadrul celei de-a III-a ediţii a evenimentului „Femei de succes! Performanţă la superlativ”. Manifestarea, ce şi-a propus să răsplătească femeile care au demonstrat că au un cuvânt de spus în domeniul lor de activitate, a avut loc joi, 6 martie, în incinta Shopping City Suceava, sute de invitaţi răspunzând pozitiv la invitaţia organizatorilor de a lua parte la eveniment.
Reprezentanţi ai administraţiei judeţene şi locale, politicieni, oameni de afaceri, medici, profesori, cu toţii au venit să încurajeze şi să le felicite pe doamnele care au dovedit că, pe lângă familie şi atribuţii de serviciu, pot avea o contribuţie însemnată în comunitate prin proiectele şi acţiunile în care s-au implicat.
Evenimentul de joi a fost moderat de Cătălina Biholar şi Angela Zarojanu, cea din urmă fiind iniţiatoarea şi sufletul manifestării.
Premiantele au fost desemnate de către suceveni, aceştia având ocazia să le voteze pe site-ul www.monitorulsv.ro. În cadrul secţiunii dedicate acestui eveniment, sucevenii au putut propune, pentru fiecare din cele 20 categorii, un nume al unei femei care s-a afirmat cu succes într-unul din cele 20 de domenii. Aproape 400 de e-mailuri cu voturi au ajuns pe adresa redacţiei.
20 de diplome de excelenţă pentru 20 de domenii
20 de sucevence au fost premiate în cadrul evenimentului „Femei de succes! Performanţă la superlativ”. Ceea ce au în comun cele 20 femei este tocmai performanţa pe care o fac în domeniile în care activează.
La categoria Implicare şi responsabilitate socială a fost premiată Adriana Dascălu Bulină. La categoria Educaţie, cele mai multe voturi au fost direcţionare către prof. univ. dr. Carmen Năstase – decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, iar la categoria Administraţie Publică premiul cel mare a fost adjudecat de Lăcrămioara Loghin – administratorul Consiliului Judeţean Suceava.
La secţiunea Literatură, sucevenii au desemnat-o câştigătoare pe prof. univ. dr. Elena Brânduşa Steiciuc, director al Consiliului Studiilor Doctorale din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV), iar la categoria Jurnalism premiul i-a revenit Oanei Şlemco, jurnalistă la Televiziunea Intermedia.
Ana Şcheul a fost recompensată pentru activitatea desfăşurată în domeniul Afaceri şi antreprenoriat, iar prof. univ. dr. Gabriela Prelipceanu, prorector al USV, a fost premiată la secţiunea Ştiinţe. Judecătoarea Mărioara Ignat a fost premiată la categoria Ştiinţe juridice, iar la categoria Protecţia mediului, din toate nominalizările propuse, cele mai multe voturi au fost direcţionate către universitara Margareta Grudnicki, de la Facultatea de Silvicultură.
Deputatul Sanda-Maria Ardeleanu a fost laureata secţiunii Politică, iar la Sănătate, premiul a mers la dr. Maria Bucşineanu. Adriana David (Salon Adriastyl) a fost premiată la secţiunea Estetică, iar la Modă, premiul a fost acordat Ioanei Iacob. La categoria Sport, cele mai multe nominalizări au fost direcţionate către atleta Cristina Casandra. La Arte Plastice, Ana Viorica Moruz, profesor la Şcoala de Arte „Ion Irimescu” Suceava, şi-a adjudecat premiul, acesta fiindu-i înmânat de jurnalistul Tiberiu Cosovan, de la Monitorul de Suceava.
Gabriela Teişanu a fost distinsă la secţiunea Muzică, la Turism – Lucreţia Lucuţar, Tânăra generaţie - Alina Calistru şi Voluntariat şi implicare socială – dr. Cristina David. Premiul pentru Promovarea şi apărarea drepturilor femeilor a fost adjudecat de Alice Năstase Buciuta.
În cadrul manifestării, fiecare din cele 20 de premiante a împărtăşit din experiența câştigată în drumul lor spre succesul din carieră.
La rândul său, invitatul special al evenimentului, scriitoarea Alice Năstase Buciuta, redactor-şef al revistei Tango, a declarat că se întoarce cu drag la Suceava, felicitând, totodată, organizatorii pentru eveniment.
„Suceava este un oraş cu o energie care mă emoţionează. Consider că cel mai mare succes este acela de a fi împliniţi în iubire, de a avea o familie frumoasă, de a fi aşezaţi în rosturile noastre. Sigur că e grozav să avem afacerile şi proiectele noastre, să fimprimii în politică şi să facem schimbări care să conteze, dar împlinirile inimii sunt, din punctul meu de vedere, cele care fac ca totul să valoreze de 100 de ori mai mult”, a declarat Alice Năstase Buciuta.
Premii speciale şi diplome pentru întreaga activitate
Organizatorii evenimentului au vrut să dăruiască un mărţişor de recunoaştere pentru alte şase femei care s-au remarcat în activitatea lor. Au primit diplome de onoare profesoarele Lidia Rump, Duţa Ursu, Aurica Oanea, Eugenia Giurcă, Olga Simioniuc şi cunoscuta încondeietoare din Moldoviţa Lucia Condrea, de la Muzeul Oului Moldoviţa. Diplome speciale au primit prof. Florea Burlacu şi dr. Zoe Irimie.
Evenimentul de joi a fost organizat de Fundaţia „Şanse Egale Valoare Autoritate” (SEVA), Monitorul de Suceava, Asociaţia „Edu-Max”, Fundaţia Patronală IMM, Shopping City Suceava şi Televiziunea Intermedia.
Momente artistice
Pe durata întregului eveniment, coloana sonoră a fost asigurată de Alexandru Marţuneac, elev al Colegiului „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, care a interpretat la pian o serie de melodii. Totodată, la finalul evenimentului, Sorin Ursan, cel care a impresionat o ţară întreagă cu vocea sa în cadrul emisiunii „Românii au talent”, a emoţionat, prin interpretarea sa, întreg auditoriul.