În perioada 26-28 februarie, prin intermediul Centrului de formare continuă al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, situat în Vatra Dornei, studenţii Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei au beneficiat de experienţe de practică pedagogică inedite, realizate în mediul rural şi urban montan, reuşind să-şi configureze o imagine despre specificul educaţiei în şcoala rurală.
Gazdele activităţii au fost şcoala şi grădiniţa din Poiana Stampei, aflate sub coordonarea prof. Vasile Chiforescu, precum şi Şcoala Gimnazială Nr. 1 și Grădinița cu Program Prelungit „Scufița Roșie” din Vatra Dornei, coordonate de prof. Daniel Bereholschi.
Activitatea a propus experienţe semnificative de învăţare pentru studenţi, dar şi posibilitatea de a dărui celor mici prilejul de interrelaţionare şi stimulare a creativităţii.
Practica pedagogică a presupus participarea studenţilor la lecţii, precum şi analiza acestora urmată de sesiuni de întrebări adresate mentorului. Fiind o oportunitate de învăţare experienţială, practica pedagogică a presupus şi reflecţii asupra celor trăite pentru ca studenţii să fie capabili să identifice propriile lecţii utile devenirii personale ca profesionişti în domeniul educaţiei. Activitatea de practică pedagogică s-a derulat şi într-un context nonformal, studenţii realizând activităţi creative cu copiii aflaţi în plasament la mănăstirea din Podul Coşnei. Și în acest spațiu studenții au realizat împreună cu micii școlari și preșcolari activități artistico-plastice și de timp liber și le-au dăruit copiilor rechizite, cărți de povești și alimente.
Potrivit conf. univ. dr. Otilia Clipa, decan al facultăţii, „întreaga activitate a avut un dublu scop: de exersare a abilităţilor pedagogice, dar şi de trăire a unor valori fundamentale umane precum generozitatea, cooperarea, responsabilitatea, gratitudinea”.