Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
marţi, 4 mar 2014 - Anul XIX, nr. 50 (5559)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pe rolul instanţelor

Dealeri de etnobotanice cu sute de clienţi în municipiul Suceava, trimişi în judecată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dosarul celei mai mari grupări de dealeri de etnobotanice care a acţionat pe raza municipiului Suceava a ajuns în instanţă, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava trimiţând în judecată, la sfârşitul săptămânii trecute, nu mai puţin de 11 inculpaţi.

Lista celor care vor ajunge în boxa acuzaţilor Tribunalului Suceava începe cu fraţii Ilie şi Ioan Popovici, în vârstă de 43, respectiv 36 de ani, cei care sunt acuzaţi de DIICOT că erau coordonatorii reţelei de dealeri de „vise la plic”.

Alături de aceştia vor apărea în faţa judecătorilor Ionuţ Păstrăv (25 de ani), zis „Recu”, Bogdan Andrei Nastasi (26 de ani), Andrei Diaconu (24 de ani), zis „Dică”, Ştefan Florin Papuc (23 de ani), Lucian Aluncăriţe (21 de ani), poreclit „Creţu”, Cristian Apăvăloaie (38 de ani), alias „Fărmatu”, Sergiu Iftimie, toţi din municipiul Suceava, şi Constantin Georgiţă şi Ovidiu Gheorghe Ursachi, ultimii doi din Vicov.

 

Aproape 500 de clienţi au numărat anchetatorii, în numai patru luni

Potrivit anchetatorilor, monopolul afacerilor cu etnobotanice pe piaţa din municipiul Suceava era deţinut de interlopul Ilie Popovici, al cărui „locotenent” a fost Ionuţ Păstrăv, fiul unui poliţist sucevean.

Un rol important în tranzacţiile cu prafurile periculoase l-a avut şi Bogdan Andrei Nastasi, fostul iubit al Dianei Maloş, tânăra de 18 ani, „Miss Vacanţa de la OTV”, găsită spânzurată în 2008, într-un copac din spatele Mănăstirii „Sf. Ioan cel Nou” din centrul Sucevei.

Popovici avea un depozit de etnobotanice în apartamentul său din Burdujeni şi se întâlnea la două-trei zile cu Păstrăv şi Nastasi, cărora le distribuia marfa. Tot Popovici era şi cel care „ţinea contabilitatea” afacerilor cu „pliculeţe cu vise”.

Ofiţerii Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Suceava au aflat în urma investigaţiilor că membrii grupării aveau şi un „telefon de serviciu”, pe care clienţii sunau şi îşi comandau produsele, al căror preţ varia între 20 şi 60 de lei. Telefonul era predat între principalii membri ai grupării, care trebuiau să răspundă la apeluri şi să fixeze întâlniri cu clienţii pentru a le livra pliculeţele ilegale.

Tranzacţiile cu etnobotanice se făceau fie la uşa apartamentelor unora dintre membrii grupării sau la geam (cum era în cazul lui Păstrăv, care locuia într-un apartament de la parterul unui bloc din Obcini), fie pe stradă, prin oraş, sau în localuri, unele dintre ele chiar în apropierea unităţilor de învăţământ.

„Pliculeţele de vise” erau de două categorii, cele „de fumat” (au aspect de fragmente vegetale mărunţite, de culoare verde) şi cele „de nas” (care sunt utilizate de consumatori prin prizare şi sunt sub forma unei pulberi de culoare albă).

„Această grupare a comercializat (n.r. - numai în cele patru luni în care a fost monitorizată) droguri de risc şi mare risc, precum şi produse ce conţin substanţe susceptibile a avea efecte psihotrope unui număr de 479 de clienţi, cei mai mulţi dintre aceştia cumpărând de mai multe ori, fiind reţinute 915 acte materiale de vânzare de droguri de risc şi de mare risc, precum şi produse susceptibile a avea efect psihoactiv”, arată procurorii DIICOT în referatul propunerii de arestare preventivă înaintat instanţei de judecată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dealeri de etnobotanice cu sute de clienţi în municipiul Suceava, trimişi în judecată.
 Vizualizări articol: 6631 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 7 voturi
Dealeri de etnobotanice cu sute de clienţi în municipiul Suceava, trimişi în judecată4.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei