Curtea de Apel Suceava este una dintre cele mai performante la nivel naţional. Potrivit statisticilor, Curtea de Apel Suceava se situează pe locul doi pe ţară raportat la operativitatea soluţionării cauzelor. Mai exact, acest indicator a crescut de la 62,02% în 2012 la 85,32% în cursul anului trecut. Trebuie spus că cea mai mare operativitate în ierarhia curţilor de apel a fost de 87%, iar Curtea de Apel Suceava este cu zece procente peste media naţională.
„Cu toate că indicatorii statistici sunt cei care reflectă activitatea noastră, constituind criterii ce sunt avute în vedere de către factorii de decizie cu privire la managementul resurselor umane şi materiale, principalul deziderat pe care l-au avut în 2013 judecătorii din cadrul instanţelor de pe raza Curţii de Apel Suceava a fost realizarea unui act de justiţie de calitate şi creşterea încrederii cetăţenilor în justiţie”, a declarat Maria Andrieş, preşedintele Curţii de Apel Suceava.
Încrederea în actul de justiţie are printre indicatori şi numărul hotărârilor pronunţate care au fost atacate. Statistica arată că la nivelul Curţii de Apel Suceava din cele 16.385 de dosare penale soluţionate au fost atacate 4.090, ceea ce înseamnă mai puţin de 25%. În ceea ce priveşte cauzele non-penale, dintr-un total de 72.571 de dosare s-au exercitat căile de atac în 19.735 de situaţii, ceea ce înseamnă 27,19%.
„Din punct de vedere al calităţii hotărârilor pronunţate, doar 2.230 dintre acestea au fost modificate în căile de atac, ceea ce înseamnă un procent de casare sau desfiinţare de 2,51. Şi în privinţa duratei medii de soluţionare a cauzelor consider că suntem în grafic, la nivelul Curţii de Apel fiind vorba de cinci luni, la tribunale de şase luni, iar la judecătorii de patru luni”, a mai arătat Maria Andrieş.