Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 feb 2014 - Anul XIX, nr. 44 (5553)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

La Iulius Mall

Mix de tradiţii, obiceiuri şi delicii culinare din zece ţări, prezentat de voluntari de peste hotare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Cultura şi tradiţiile din zece ţări au fost evidenţiate duminică, 23 februarie, la Iulius Mall Suceava, în cadrul unui proiect de promovare a diversităţii şi toleranţei culturale, organizat de cea mai mare organizaţie de tineri din lume - AIESEC.

Evenimentul intitulat „Global Village” a adunat tineri din China, Taiwan, Ucraina, Malaysia sau Noua Zeelandă, dornici de a promova şi de a oferi informaţii despre ei şi ţara lor. Fiecare dintre ei, cu sprijinul altor membri AIESEC, a pregătit standuri expoziţionale doldora de delicii culinare specifice ţării din care provin, băuturi tradiţionale, suveniruri, imagini reprezentative ale ţării lor de baştină, steguleţe, hărţi. Mai mult de atât, pe scena situată la primul etaj al centrului comercial au evoluat trupe şi artişti care au expus momente artistice specifice celor zece ţări. Italia, Anglia, Spania şi Franţa au fost reprezentate de tineri suceveni care au vizitat aceste ţări în cadrul unor proiecte educaţionale.

Potrivit Ancăi Steluţă, vicepreşedinte în Comunicare al AIESEC Suceava, „manifestarea constă în prezentarea culturii fiecărei ţări prin gastronomie, prin jocuri şi dansuri, astfel încât toată lumea să înţeleagă un pic mai bine conceptul de interculturalism”. Aceasta a mai menţionat că evenimentului se adresează tuturor sucevenilor şi are în vedere promovarea diversităţii şi a toleranţei culturale, făcând accesibilă publicului larg o scurtă călătorie în jurul lumii.

 

Bucate îmbietoare pentru vizitatori

Ochioase, colorate, cu bucate îmbietoare, standurile au atras numeroşi suceveni curioşi să-i cunoască şi să socializeze cu tinerii de peste hotare, veniţi la Suceava pentru stagii de voluntariat.

Silver Wu are 20 de ani, este studentă în China, iar timp de şase săptămâni a desfăşurat un stagiu de voluntariat la o grădiniţă din municipiul Suceava. Pentru „Global Village”, ajutată de câţiva tineri suceveni, a pregătit salată de cartofi, dumplings (gogoşele cu carne) – una dintre cele mai reprezentative mâncăruri din China, orez şi prăjituri. A expus, totodată, costume specifice, evantaie, imagini din China şi lampioane despre care Silver spune că sunt aprinse şi lăsate în bătaia vântului în momentul în care o dorinţă se îndeplineşte.

La standul Taiwanului, vizitatorii s-au desfătat cu pui, legume, plăcintă cu ananas, roşii caramelizate.

Dintre expozanţi nu au lipsit nici tinerii care au reprezentat România şi care au servit participanţii cu sărmăluţe gătite din oala de lut, cozonac, cornuri cu gem, mămăliguţă şi vin, toate meticulos aranjate pe prosoape ţesute sau în coşuri de nuiele.

De la standul Franţei nu puteau lipsi brânzeturile, croasanţii, creme brulée, vinul sau tartinele, dar nici simboluri importante precum turnul Eiffel.

Georgia Skipper are 18 ani, este studentă în Noua Zeelandă, iar timp de şase săptămâni i-a învăţat engleză pe preşcolarii Grădiniţei „1, 2, 3” Suceava. Despre Noua Zeelandă aceasta ne-a povestit că ”este o ţară deosebită, insulară, cu multă verdeaţă, situată lângă Australia, iar în prezent acolo este vară”. Specific ţării sale, Georgia a gătit brioşe din brânză şi legume, cartofi dulci zdrobiţi (foarte comuni în Noua Zeelandă), biscuiţi şi un soi de chec cu banane.

 

Momente artistice specifice fiecărei ţări

Dacă vizitatorii mai gurmanzi s-au desfătat la standurile expoziţionale, alţi participanţi au urmărit momentele artistice care au ilustrat dansuri, costume şi muzica fiecăreia dintre cele zece ţări. Pe scenă au evoluat: ansamblul folcloric „Rapsodia Bucovinei” (care a reprezentat echipa României), Magda Ştirbăţ, Cosmin Gavril, Alexandra Istrate, Radu Andonie şi elevi de la Palatul Copiilor.

Georgia Skipper a interpretat o melodie în maori, limba băştinaşilor neozeelandezi, iar ea şi elevii din echipa ei au dansat tradiţionalul haka, Silver Wu a interpretat o melodie în chineză, Kek Jin-Jean (Malaysia) a ilustrat un dans din ţara sa, Tatiana Smirnova a evoluat cu un dans tradiţional ucrainean, iar Grace Pan (Taiwan) a arătat cum dansau aborigenii taiwanezi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mix de tradiţii, obiceiuri şi delicii culinare din zece ţări, prezentat de voluntari de peste hotare.
 Vizualizări articol: 2247 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Mix de tradiţii, obiceiuri şi delicii culinare din zece ţări, prezentat de voluntari de peste hotare5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei