Reprezentanţii fermierilor fac demersuri pentru ca preţul crotaliilor destinate înmatriculării animalelor să scadă. În prezent, medicii veterinari percep preţuri între 5 şi 10 lei pentru fiecare crotalie aplicată animalelor, ceea ce, în opinia fermierilor, reprezinta extrem de mult.
"Noi dorim un preţ echilibrat şi unitar pe care să-l practice toţi medicii veterinari din judeţ. Ca exemplu, un crescător care are 300 de animale poate plăti anual o sumă mult mai mică dacă vom găsi înţelegere în rândul medicilor veterinari. În acest sens am cerut şi sprijinul preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, domnul Cătălin Nechifor, iar acesta ne-a promis că se va implica pentru a veni în întâmpinarea crescătorilor de animale", a declarat Vasile Blanari, preşedintele Asociaţiei Plaiul Bucovinei, asociaţie care numără cei mai mulţi fermieri şi cele mai multe animale din judeţul Suceava.
Această idee este susţinută şi de alţi reprezentanţi ai fermierilor, care prin scăderea preţului crotaliilor pot face economii importante. Unul dintre cei care militează pentru un preţ echilibrat şi cât mai mic al crotaliilor este Ioan Baciu, fermier şi producător din zona de munte a judeţului Suceava.
"Condiţiile actuale nu sunt tocmai cele mai fericite, iar orice economie în bugetul unui fermier este bine-venită. Sunt bani care pot fi folosiţi pentru achiziţionarea de furaje sau pentru alte activităţi pe care le prestează orice fermier", a arătat Ioan Baciu.
Discuţii pe această temă vor avea loc în perioada următoare cu conducerea Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava, iar preşedintele Asociaţiei Plaiul Bucovinei speră să găsească înţelegere în ceea ce priveşte preţul perceput de medicii veterinari pentru crotalierea animalelor.