Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 feb 2014 - Anul XIX, nr. 42 (5551)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,717 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

De jos în sus

Un pasionat de acvaristică din Adâncata susţine că a inventat un sistem de urcare a apei pe verticală fără consum de energie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Corneliu Vornicu (49 ani), din comuna Adâncata, judeţul Suceava, a depus cu câteva zile în urmă la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) documentaţia anexată cererii de obţinere a brevetului de invenţie pentru un „sistem hidro-mecanic de urcare a apei pe verticală fără consum de energie”.

Pasionat de creşterea peştilor de acvariu, Corneliu Vornicu a căutat o soluţie pentru recircularea şi oxigenarea apei din acvarii fără consum de energie şi, după numeroase încercări neizbutite, spune că a reuşit să facă acest lucru cu ajutorul unui sistem pe care l-a construit singur.

„Este vorba - spune Corneliu Vornicu - de un sistem nepoluant cu funcţionare independentă şi continuă”.

Invenţia sa, aşa cum subliniază el, „constituie o alternativă la pompele de apă electrice” şi poate avea utilizări în piscicultură, în bazinele din zonele montane unde nu există sursă de energie electrică.

Sistemul pe care Corneliu Vornicu susţine că l-a inventat ridică apa de la un nivel inferior la un nivel superior prin balansarea unui braţ prins pe un ax şi are funcţionare continuă fără să necesite consum de energie.

El a realizat o machetă funcţională care poate urca pe verticală circa 30/40 de litri de apă, dar deocamdată este reticent în a oferi informaţii mai detaliate întrucât aşteaptă să obţină brevetul de la OSIM care să-i protejeze invenţia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un pasionat de acvaristică din Adâncata susţine că a inventat un sistem de urcare a apei pe verticală fără consum de energie.
 Vizualizări articol: 5170 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Un pasionat de acvaristică din Adâncata susţine că a inventat un sistem de urcare a apei pe verticală fără consum de energie4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ar fi o inventie foarte utila. trimis de
(22 feb 2014, 12:10:51
Daca se adeveresc cele scrise in articol , intradevar inventia ar putea fi foarte utila in mai multe domenii unde este necesar ca apa sa fie ridicata la un nivel superior . Aceasta inventie trebuie brevetata de urgenta pentru a preintimpina eventuale furturi. Felicitari celui care a izbutit sa faca ceva care la prima vedere pare imposibil.
2.   Istețule, trimis de
(22 feb 2014, 16:32:16
Perpetuum mobile de speța întâi

Un perpetuum mobile de speța întâi este un sistem fizico-chimic care ar funcționa ciclic și ar efectua, într-un număr de cicluri complete, lucru mecanic, fără a primi din exterior energie sub formă de lucru mecanic sau căldură. Imposibilitatea de a realiza un astfel de sistem este o consecință a primului principiu al termodinamicii. Din acesta rezultă imposibilitatea realizării, atât a acestui perpetuum mobile, cât și a reciprocului său, adică a unui sistem care să funcționeze ciclic și să primească, într-un număr de cicluri complete, lucru mecanic, fără să cedeze în exterior energie sub formă de lucru mecanic sau căldură.
Gogoși din astea vinde-le adâncățenilor,acolo sus la pădure în curbă unde stau vara burețarii.
2.1  RE: Istețule, trimis de
(23 feb 2014, 10:43:45
Un sistem de recirculare se poate folosi la o adica pe energia solara.
Asa de dragul discutiei: daca iti construiesti la munte un bazin in care razele soarelui pot ajunge(din lateral) la baza bazinului(adica sa fie obturat in lateral de sus pana aproape de baza). Daca baza laterala e transparenta, atunci apa de jos se incalzeste de la soare. Cand se incalzeste suficient, isi schimba densitatea si pleaca in sus formand un curent.
Sistemul nu tb sa fie perpetum mobile, sigur a folosit energie externa. Poate convinge pestii sa impinga axul alabig grin Le pune haleala dincolo de ax si ei se izbesc in ax ca sa manance, cum pestii sunt prosti si uita repede, ciclul se repeta la infinithappy
Daca stai un an si te gandesti doar la asta sigur gasesti ceva fezabil dpdv economic.
3.   Si daca trimis de
(22 feb 2014, 19:17:44
apa care este urcata,ar cadea inapoi s iar invarti o turbina?si daca turbina ar invarti un generator?si daca am inmulti toata treaba asta cu un milion?am avea curent gratis?am avea...pai in cazu asta sa trecem la treaba!ca e venit raiul pe pamant!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei