Mărțișoarele, felicitările şi mici cadouri speciale pentru 1 Martie şi 8 Martie au „invadat” zonele intens circulate din municipiul Suceava, zeci de tarabe fiind deja amplasate pe trotuare.
Pentru această perioadă, a sărbătorilor Mărţişorului, Primăria Suceava a eliberat 55 de certificate de urbanism pentru comercializarea stradală a mărţişoarelor, în opt locaţii:
1. Strada Ştefan cel Mare (zona Policlinicii Areni) – şase standuri;
2. Bulevardul 1 Decembrie 1918 (zona Spitalului Judeţean) – trei standuri;
3. Strada Staţiunii (zona magazinului Premier) – patru standuri;
4. Bulevardul George Enescu (Curcubeul) – patru standuri;
5. Strada Ştefan cel Mare (Complex comercial Bucovina) – 20 de standuri;
6. Bulevardul George Enescu (vecinătatea filialei Aliantz Ţiriac) – trei standuri;
7. Strada Petru Rareş – cinci standuri;
8. Strada Tineretului – zece standuri.
„În fiecare din aceste locaţii, suprafaţa închiriată pentru amplasarea standurilor de vânzare a mărţişoarelor este de 2 mp, pentru care se percepe o taxă de 4 lei/mp/zi”, a precizat viceprimarul Gavril Vîrvara.
În plus, fiecare comerciant a avut de achitat o taxă de 50 de lei pentru a obţine autorizaţie de comerţ ambulant ocazional.
Criza economică sau faptul că încă nu a început „febra” achiziţionării de mărţişoare a făcut comercianţii să mai reducă preţurile, pe tarabe fiind expuse mărţişoare şi cadouri pentru toate buzunarele.
Astfel, mărţişoare interesante pot fi cumpărate chiar şi cu 50 de bani bucata, altele, ceva mai sofisticate, cu 75 de bani sau un leu. Pentru cei care vor să ofere un mărţişor mai deosebit, există fel de fel de variante, la 3-4 lei bucata.