Un al patrulea proces a fost deschis de administratorii judiciari ai SC Termica SA, firmele MGA Insolvency Suceava şi Management Reorganizare Lichidare Iaşi, împotriva Primăriei Suceava. De această dată, obiectul acţiunii înregistrate la Tribunalul Suceava este plata despăgubirilor rezultate din pierderile înregistrate pe reţelele de distribuţie şi transport pe care administraţia locală le-a concesionat către Termica.
În cererea de chemare în judecată se menţionează că administratorii judiciari doresc şi rezilierea contractului de concesiune încheiat în decembrie 1999 şi modificat ulterior prin mai multe acte adiţionale.
Celălalt capăt al cererii prevede plata unor despăgubiri în valoare totală de 26.269.194 de lei, reprezentând pierderile generate de activitatea de producere, distribuţie, furnizare şi transport a agentului termic pentru perioada ianuarie 2009 – decembrie 2013.
Aceste despăgubiri sunt solicitate cu justificarea că Primăria Suceava nu şi-a îndeplinit obligaţiile asumate în contractele încheiate cu SC Termica SA, şi anume de modernizare a reţelelor de distribuţie şi transport, iar în acest fel pierderile în intervalul amintit au fost uriaşe.
Un alt proces demarat de administratorii judiciari ai societăţii de termoficare prevede plata unei sume de 5.347.186 de lei cu titlu de subvenţie neachitată pentru prestarea serviciului public de producere, transport, furnizare şi distribuţie a energiei termice în municipiul Suceava în perioada martie-noiembrie 2013.
Un alt dosar aflat pe rolul Tribunalului Suceava este şi cel mai serios din punct de vedere material, administraţiei locale solicitându-i-se 93,3 milioane de lei (933 de miliarde de lei vechi).
Totul a plecat de la nota de compensare nr. 75 din 31 martie 2010 şi despre care atât reprezentanţii Fiscului, cât şi administratorii judiciari consideră că s-a făcut în mod eronat.
La acea dată, între Primărie şi Termica s-a realizat compensarea sumei de 70 de milioane de lei (700 de miliarde de lei vechi). Această sumă era datorată de municipiul Suceava către SC Termica SA cu titlu de subvenţie pentru perioada 2006-2009 pentru producerea, furnizarea, distribuţia şi transportul agentului termic în municipiul Suceava. Compensarea urma să se realizeze cu aceeaşi sumă, 70 de milioane de lei, datorată de SC Termica SA către municipiul Suceava ca urmare a reducerii capitalului social al SC Termica SA conform HCL 340 din 22 decembrie 2009 a Consiliului Local Suceava. Suma totală calculată ca prejudiciu în acest caz a fost stabilită la 93,3 milioane de lei.
Un alt proces în care este chemată Primăria Suceava de către administratorii judiciari ai SC Termica SA priveşte returnarea către societatea de termoficare a suprafeţei de 155,46 hectare de teren. Este vorba de un teren pe care Primăria Suceava s-a intabulat în cursul anului 2007 şi care ulterior trebuia trecut înapoi la Termica pentru a compensa neachitarea subvenţiilor în sumă de 70 de milioane de lei.