miercuri, 19 feb 2014 - Anul XIX, nr. 39 (5548)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9768 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7609 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Primele examene

Peste 200 de elevi suceveni au absentat la prima probă a simulării evaluării naţionale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Elevii de clasa a VIII-a susţin, în perioada 18-20 februarie, simulările examenului de evaluare naţională. Prima probă a fost programată, ieri, la disciplina limba şi literatura română, urmând ca astăzi elevii să fie testaţi la matematică.

Potrivit datelor transmise de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, 229 de elevi din judeţ au absentat la testarea de la limba şi literatura română. Din cei 7.734 de elevi de clasa a VIII-a înscrişi la şcolile din Suceava, au participat 7.505, aceştia susţinând simularea în 154 de centre de examinare.

Elevii au avut de răspuns, la primul subiect, unor întrebări pornind de la poezia „Zăpada sărută întinderile” a lui Anatol E. Baconsky. Tot pe baza acesteia, elevii au avut ca sarcină redactarea unei compuneri de 150-250 de cuvinte în care să îşi exprime opinia cu privire la titlul poeziei. La subiectul al doilea, elevii au trebuit să compună o scurtă naraţiune în care să prezinte o întâmplare petrecută în timpul unei vizite într-o zonă turistică.

 

Elevii au fost mulţumiţi de subiecte

Simulările sunt organizate pentru a-i familiariza pe elevi cu rigorile unui examen, dar şi pentru a îmbunătăţi rezultatele de la examenele de la finalul studiilor gimnaziale.

Potrivit prof. Gabriela Mihai, directorul Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Suceava, „proba s-a desfăşurat între orele 9 şi 11, elevii au fost aşezaţi în ordine alfabetică, în fiecare sală existând câte doi supraveghetori de o altă disciplină decât limba şi literatura română”. Cât despre nivelul de dificultate al subiectelor, Gabriela Mihai a declarat că acesta este unul mediu.

De partea cealaltă, elevii au ieşit zâmbitori de la examen, puţine cerinţe dându-le bătăi de cap.

Codrin Fodor, elev în clasa a VIII-a la Şcoala Nr. 1, a terminat de rezolvat cerinţele simulării după o oră şi jumătate. Potrivit acestuia, „a fost uşor, ne-am descurcat bine. Subiectele au fost de nivel mediu, perfecte pentru noi, exact din materia pe care am făcut-o. Sper ca şi în vară să mă descurc la fel de bine”.

La o notă mare se aşteaptă şi Codrin Ianovici, care spune că „a fost ca un test obişnuit, mă aştept să iau cel puţin 9”. „Sunt utile simulările. Te înveţi cu foile, cum să scrii, cum să redactezi rezolvările”, a menţionat George Biuciuc, la ieşirea din examen.

Dacă unii elevi au în vizor note de 9 sau 10, alţii se mulţumesc cu orice calificativ, cu condiţia să fie peste 5.

„M-am încurcat puţin la funcţiile sintactice, mi s-au amestecat toate în cap. O să iau un 6-7, peste 5, oricum”, a declarat Naomi, o altă elevă de clasa a VIII-a.

 

11 centre de evaluare

La nivelul judeţului, IŞJ Suceava a desemnat 11 centre de evaluare. Lucrările elevilor vor fi corectate la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Suceava, Şcoala Gimnazială Nr. 3 Suceava,  Şcoala Gimnazială „Miron Costin” Suceava, Şcoala Gimnazială „Al. I. Cuza” Fălticeni, Şcoala Gimnazială „Ion Irimescu” Fălticeni, Şcoala Gimnazială Nr. 1 Gura Humorului, Şcoala Gimnazială „Bogdan Vodă” Rădăuţi, Şcoala Gimnazială „Regina Elisabeta” Rădăuţi, Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Rădăuţi, Şcoala Gimnazială „Gheorghe Voievidca” Câmpulung Moldovenesc şi Şcoala Gimnazială Nr. 2 Vatra Dornei.

 

Notele nu se trec în catalog

Rezultatele simulărilor vor fi afişate în data de 7 martie. Acestea nu se vor trece în catalog, ci vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi şcolare în care s-au desfăşurat testările, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul Consiliului Profesoral. Acolo unde este cazul, şcolile vor trebui să adopte măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

 

Pondere mai mare a evaluării naţionale la media de admitere la liceu

Elevii care în acest an îşi vor încheia socotelile cu ciclul gimnazial vor trebui să se pună serios cu burta pe carte ţinând cont că, din acest an, media de la evaluarea națională va avea o pondere de 75% (față de 50% cât a fost până acum) la media de admitere la liceu. De cealaltă parte, media generală de absolvire a gimnaziului va avea o pondere de 25%.

Evaluarea naţională din acest an se va desfăşura în intervalul 23-25 iunie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 200 de elevi suceveni au absentat la prima probă a simulării evaluării naţionale.
 Vizualizări articol: 2203 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Peste 200 de elevi suceveni au absentat la prima probă a simulării evaluării naţionale5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei