Ancheta poliţiei privind agresiunea de pe 8 februarie dintr-un bar din Marginea, când doi agenţi de pază au fost loviţi cu parii în barul în care au fost chemaţi să aplaneze un scandal, s-a extins şi pe linie economică, fiind efectuat un control şi găsite nereguli la întreprinderea fraţilor care sunt acuzaţi că au participat la agresiune.
Controlul efectuat săptămâna trecută la unitatea de debitare a lemnului ce aparţine familiei Bujanovschi din Suceviţa a dus la identificarea a 99 de avize de însoţire a materialelor lemnoase, pentru cantitatea de 2,892 mc lemn, masă lemnoasă cu provenienţă fictivă, în valoare de 350.000 de lei, susţin poliţiştii.
„În cauză s-a întocmit dosar penal pentru infracţiunile de evaziune fiscală, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava.
Reamintim că Silviu şi Cosmin Bujanovschi, în vârstă de 25, respectiv 24 de ani, din comuna Suceviţa, alături de alţi suspecţi, au fost puşi sub acuzare pentru vătămare corporală, distrugere şi tâlhărie.
Sâmbătă, 8 februarie, doi agenţi de la echipa de intervenţie ai unei firme de pază şi protecţie au fost solicitaţi să intervină la un bar din Marginea (n.r.-”Roma Cafe”), unde mai mulţi indivizi făceau scandal.
Dacă iniţial scandalagiii nu mai erau în local când au ajuns agenţii respectivi, aceştia s-au întors la scurt timp şi i-au bătut pe angajaţii firmei de pază, unul dintre ei ajungând la spital.
Luneta de la maşina de intervenţie a agenţilor a fost spartă, iar agresorii au plecat cu tot cu tonfele acestora, pentru acestea din urmă fiind reţinută şi infracţiunea de tâlhărie.
Doi dintre suspecţii din acest caz, Cosmin Bujanovschi şi Marcel Hura, din Rădăuţi, au petrecut 24 de ore în arest, după care au fost puşi în libertate sub control judiciar, cu obligaţia de a nu părăsi localitatea de domiciliu.
Amplu control silvic, timp de trei zile în judeţ
Poliţia informează că a organizat un amplu control pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice în perioada 11-13 februarie, fiind aplicate amenzi cu o valoare de aproape 40.000 de lei. Au fost constatate şase infracţiuni, din care două la Codul Silvic, şi aplicate 11 amenzi, toate la Legea 171/2010, privind Regimul Silvic.
La capitolul infracţiuni constatate, pe lângă cea de la Suceviţa, la Panaci, pe un fond forestier privat, s-a descoperit că au fost tăiaţi fără drept 96 de arbori răşinoase nemarcaţi, în volum de aproape 90 mc.