Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 feb 2014 - Anul XIX, nr. 33 (5542)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7742 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

La şedinţa de bilanţ

Procurorii s-au plâns şefilor de la Bucureşti de maldărele de dosare pe care le au de soluţionat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii din judeţele Suceava şi Botoşani au fost prezenţi ieri la şedinţa de bilanţ a unităţilor de parchet din circumscripţia Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, eveniment la care au fost prezenţi vicepreşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Gheorghe Muscalu, însoţit de fosta preşedintă a acestei structuri, procurorul Oana Schmidt Hăineală, dar şi Codruţ Olaru - adjunct al procurorului general şi Camelia Sutiman - procuror-şef al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

 

„Dacă aveam de făcut la un dosar zece hârtii, acum avem de făcut 20”

După prezentarea datelor statistice, procurorii suceveni au ridicat problema resurselor umane insuficiente faţă de volumul de muncă.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, Elisabeta Cocârlă, a declarat că schema de procurori şi personal auxiliar a rămas neschimbată din 1993, însă volumul de muncă a crescut considerabil.

„În 2005, de exemplu, aveam de soluţionat 15.000 de dosare, în 2013, de soluţionat au fost 33.804 dosare”, a subliniat Cocârlă, precizând că schimbarea legislaţiei penale nu a adus o reducere a volumului de muncă. „Dacă aveam de făcut la un dosar zece hârtii, acum avem de făcut 20”, a completat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Şi prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, Sorin Iaşinovschi, s-a plâns şefilor de la CSM şi Parchet despre volumul foarte mare de muncă. Iaşinovschi a dat exemplul grefierelor de la unitatea sa de parchet, care au stat de foarte multe ori peste program pentru a reuşi să-şi termine treaba, acumulând sute de ore suplimentare de muncă neplătite.

În 2013, potrivit datelor statistice, procurorii din județ au avut de soluționat nu mai puțin de 33.804 dosare penale, la unele unități de parchet înregistrându-se și o medie de peste 1.500 de dosare de procuror.

Volumul cel mai mare de activitate l-au avut procurorii din Suceava şi Rădăuţi, cu 1.618, respectiv 1.502 dosare de soluționat.

Conform statisticilor puse la dispoziție de reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, media dosarelor soluţionate de un procuror în 2013 arată astfel: Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni – 512 dosare; Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava – 716 dosare; Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi – 562 de dosare; Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei – 427 de dosare; Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc – 558 de dosare; Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului – 435 de dosare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Procurorii s-au plâns şefilor de la Bucureşti de maldărele de dosare pe care le au de soluţionat.
 Vizualizări articol: 2303 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Procurorii s-au plâns şefilor de la Bucureşti de maldărele de dosare pe care le au de soluţionat3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(12 feb 2014, 21:55:52
Acelasi lucru e valabil si cu munca in instante, schema de personal e subevaluata, munca este normata doar pentru judecatori, care au program flexibil, adica in niciun caz de 8 ore, iar grefierii pentru munca carora nu s-a facut si nu se va face probabil nicio normare, muncesc de voie pana seara tarziu. Ministerul se face ca nu stie...Iar presa nu are curiozitatea sa aprofundeze subiectul, probabil pentru ca aceste subiecte nu sunt de senzatie...
2.   Schema cea mai smechera trimis de
(12 feb 2014, 23:05:43
La ce sa te astepti? Totul e legal, dar sunt atati de putini angajati acolo, ca pana se rezolva un dosar serios, persoana si-a facut bagajele si a plecat, sau moare, sau se muta in alt oras, sau compania se debaraseaza de el, sau colegii suspectului din dosar este abandonat de partenerii sau sau sefii sai si il lasa sa fie condamnat.

Trebuie mai multi oameni!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei