Schimbările foarte dese din fruntea Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava, care, în 2013, a avut şapte şefi, continuă şi în 2014. Mai mult, directorul din ultimele două luni de zile a fost înlocuit cu predecesorul său, cel care, în noiembrie 2013, era demis după numai trei zile de la numire. În tot acest adevărat haos instituţia cu importante atribuţii de control dă din ce în ce mai rar semne că există, sanitar-veterinarii care vor doar să-şi facă meseria întrebându-se unde se va ajunge în acest ritm. Mai mult, din informaţiile pe care le avem, există şi o serie de suspiciuni de fraudă la medici veterinari din judeţ, corpul de control al Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANVSA) demarând o verificare la Suceava.
Demis la trei zile de la prima numire, a fost urcat din nou pe postul de director
Doctorul Ioan Corduneanu, un nume respectat printre sanitar-veterinari, a deţinut, în ultimele două luni, cumulativ, posturile de director şi director adjunct. El a preluat ultima oară conducerea în luna noiembrie a anului trecut, când l-a înlocuit pe doctorul Cristian Lupeş. Acesta a fost director doar trei zile, fiind demis după scandalul de la acea vreme legat de existenţa salmonelei într-un lot de carne ridicat din magazinul Selgros.
La vremea respectivă, conform unor informaţii neoficiale, Lupeş a fost înlăturat după ce a remis presei un comunicat referitor la scandalul cărnii infestate fără a anunţa rezultatele mai întâi la structura centrală, ANSVSA.
Cert este că de ieri, 28 ianuarie, prin decizia ANSVSA, Cristian Lupeş a revenit pe postul de director, urmând a fi secondat ca director adjunct de Margareta Ştefănoaia.
Mutarea ar urma să rămână în vigoare doar până la organizarea unui concurs pentru ocuparea postului de director executiv, concurs care însă este aşteptat de mai bine de jumătate de an.
Aceste numeroase mutări par a avea un important substrat politic, însă, afirmă unele voci, sunt legate şi de suspiciunile de fraudă care au apărut la unii veterinari din judeţ.
Pleiada de directori din 2013
Instituţia care are ca atribuţii principale verificarea respectării normelor sanitar-veterinare şi a siguranţei alimentelor a fost condusă pe parcursul anului 2013 de doctorul Octavian Ilisoi, demis în urma unui scandal legat de o presupusă incompatibilitate, de doctorul Constantin Savu, venit de la Bucureşti cu un mandat de şase luni de zile în care a fost director doar cu numele, fiind aproape tot timpul de negăsit la instituţie, şi, pe perioade mai scurte, de doctorii Cornel Ţehaniuc, Cristian Lupeş şi Ioan Corduneanu. Corduneanu a mai adunat şi scurte mandate de adjunct, la fel ca şi medicul Dănuţ Botezan, care între timp s-a pensionat, şi medicul Margareta Ştefănoaia, revenită acum ca director adjunct.
(29 ian 2014, 12:38:49
Salarizarea ,,dupa munca si rasplata” este cel mai important aspect al relatiei dintre salariat si angajator.Un angajat motivat se cunoaste dupa mimica si mai degraba cum interactioneaza in relatiile cu colegii la serviciu.
Totdeauna motivarea prin salarii decente schimba totul si poate aduce un plus de energie si pasiune pentru orice activitate.
Cei ,,prosti” muncesc de sar capacele, iar ,,desteptii,” chiulesc cit pot!
Iar unii fura pe rupte, pentru ca legile sunt facute de ei pentru ei.