Unităţile şcolare din judeţul Suceava îşi pregătesc ofertele educaţionale pentru anul şcolar 2014-2015, acestea urmând a fi înaintate către Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava şi ulterior aprobate de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).
Potrivit reprezentanţilor IŞJ Suceava, „pentru anul școlar 2014-2015, în planul de școlarizare al liceelor din județ nu vor interveni diferențe majore față de planul din acest an școlar”.
Aceștia au mai menționat că doar o instituție de învățământ din județ își va îmbogăți oferta de școlarizare în următorul an, respectiv Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni. Instituția urmează să depună la ARACIS (Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar) dosarul în vederea autorizării specializării de Asistent manager în unitățile hoteliere, a școlii postliceale înființate în cadrul liceului.
Conform celor spuse de prof. Gabriel Matei, directorul colegiului fălticenean, „în zonă sunt numeroase unități hoteliere, pensiuni, restaurante, și am identificat că există o cerere pentru astfel de specialiști. Nu cred că mai există o altă școală postliceală în județ care să mai aibă această specializare”. Acesta a mai menționat că școala postliceală din cadrul Colegiului „Vasile Lovinescu” oferă oportunitatea absolvenților de liceu (cu sau fără diplomă de bacalaureat) să se pregătească și în domeniul Topograf/ Cadastru.
Trei specializări acreditate la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Sf. Andrei” Gura Humorului
Totodată, în acest an școlar, Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Sf. Andrei” Gura Humorului a primit deja vizita ARACIS în vederea acreditării a trei specializări din cadrul claselor profesionale ale unității.
Este vorba despre specializările Fabricarea produselor din lemn (calificarea Tâmplar universal), Industrie textilă şi pielărie (calificarea Confecționer produse textile) și Turism şi alimentaţie (calificarea Bucătar). Specializările erau autorizate din 2010.