Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” Suceava sărbătoreşte, la data de 15 ianuarie 2014,65 de ani de existenţă a instituţiei de învăţământ patronată de marele poet.
Cu această ocazie, reprezentanţii instituţiei, alături de cadre didactice, elevi şi invitaţi, vor desfăşura o serie de evenimente pentru a sărbători în mijlocul comunităţii acest moment festiv. Din seria de activităţi festive amintim: “Dialoguri între generaţii”, eveniment găzduit de aula colegiului, înmânarea de plachete omagiale pensionarilor (aula colegiului), lansarea anuarului şi a ziarului, în ediţie aniversară (aula colegiului), vernisarea expoziţiei de fotografie “O istorie a şcolii în imagini” (holul mare al colegiului), Consiliu Profesoral festiv.
Totodată, organizatorii au pregătit o serie de spectacole, cu participarea elevilor colegiului, dedicate atât profesorilor, cât şi părinţilor, acestea urmând să aibă loc în sala mare a Casei de Cultură - „Descoperindu-l pe Eminescu” - spectacol al copiilor din învăţământul preşcolar, „Eminescu pentru Eminescu” - spectacol al elevilor de gimnaziu şi liceu, “Eminescu printre noi” - spectacol al elevilor din învăţământul primar.
65 de ani de istorie
La 7 septembrie 1949 s-a semnat actul de naştere al Şcolii Pedagogice din Suceava prin reprofilarea Şcolii Medii Tehnice de Fete cu durata de 4 ani. Şcoala Pedagogică din Suceava a continuat tradiţia şcolii din Cernăuţi, formându-şi un drum propriu în evoluţia învăţământului românesc.
Până în prezent, Colegiul „Mihai Eminescu” a dat învăţământului peste 1.000 de educatoare şi aproape 4.000 de învăţători răspândiţi în multe zone ale ţării. Începând cu 1990, aici au fost şcolarizaţi şi elevi din regiunea Cernăuţi şi din Basarabia.
Apariţia unor subspecializări noi (jurnalism - relaţii publice, studii europene, managementul afacerilor) a favorizat semnarea unor parteneriate cu universităţi din ţară (Bucureşti, Cluj, Iaşi) şi realizarea unor proiecte comune cu şcoli din Franţa, Olanda, Italia, Germania.