Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
joi, 9 ian 2014 - Anul XIX, nr. 4 (5513)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cuantificarea sărăciei

Nevoiaşii judeţului, suspectaţi că au fraudat statul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Toate dosarele de plăţi pentru asigurarea venitului minim garantat (VMG), alocaţii pentru susţinerea familiei, ajutoare pentru încălzirea locuinţei şi indemnizaţii pentru creşterea copilului care au fost în plată în anul 2012 sunt verificate, începând de astăzi, de funcţionarii Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Inspecţii Sociale (AJPIS) Suceava, după ce raportul Curţii de Conturi din 2013 a arătat că Ministerul Muncii a fost înşelat cu peste 6 milioane de euro (27 de milioane de lei). Este vorba despre bani care au fost încasaţi în mod necuvenit sub diverse forme de beneficiarii de ajutoare sociale.

Mirela Florea, şef serviciu în cadrul AJPIS, a declarat, ieri, că suspiciunile au apărut în urma intersectării de baze de date cu Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Casa de Pensii şi Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură, ocazie cu care au reieşit neconcordanţe între declaraţiile beneficiarilor de ajutoare sociale şi situaţia de fapt. De exemplu, una dintre condiţiile de primire a VMG este ca beneficiarul să nu aibă mai mult de trei vaci. Pentru a primi subvenţie de la APIA, beneficiarul trebuie să aibă mai mult de trei vaci. Dacă o persoană se află în plată la ambele instituţii este clar că la una dintre ele a dat o declaraţie falsă. Un alt exemplu: tot o condiţie pentru asigurarea VMG este ca beneficiarul să nu aibă depozite bancare mai mari de 3.000 de lei. Cei care au mizat pe secretul bancar şi nu au declarat că au 30 de milioane de lei vechi la bancă au greşit. Sumele din depozitele bancare sunt impozitate, astfel că înşelăciunea se poate depista la ANAF. Verificările care încep astăzi şi se vor derula pe parcursul câtorva luni vor scoate la iveală cine a minţit.

 

Alocaţii încasate pentru copii decedaţi

Potrivit Mirelei Florea, în cazul banilor acordaţi necuvenit plăţile se sistează şi banii încasaţi trebuie recuperaţi. Chiar dacă nu este vorba despre sume foarte mari, agenţiile trebuie să ia toate măsurile pentru recuperarea lor. Referitor la cuantumul sumelor, în luna decembrie a anului trecut, agenţia de profil din Suceava a plătit ca ajutoare pentru încălzirea locuinţei circa 245.000 de lei pentru cei din sistemul centralizat şi 14.300 de lei pentru încălzire cu gaz. Beneficiari au fost 4.431 de persoane singure sau familii, din tot judeţul. La începutul sezonului rece, s-au mai plătit încă 4,683 de milioane de lei pentru 21.951 de beneficiari care îşi încălzesc locuinţele cu lemne.

La nivelul întregii ţări, suma suspectată a fi fost încasată necuvenit este de 27 de milioane de lei, adică circa 6 milioane euro. Potrivit raportului Curţii de Conturi, la nivelul agenţiilor teritoriale cele mai mari sume suspecte - 17 milioane de lei - sunt la plata VMG şi a alocaţiilor de susţinere a familiei, ca urmare a nedeclarării de către beneficiari a tuturor veniturilor realizate; 4,09 milioane de lei indemnizaţii pentru creşterea copilului obţinute simultan cu venituri din salarii; 3,35 de milioane de lei VMG şi alocaţii pentru susţinerea familiei acordate unor persoane cu depozite mai mari de 3.000 de lei; 1,59 de milioane de lei indemnizaţii de creştere a copilului ca urmare a falsificării adeverinţelor de venit; 395.000 de lei din stimulente lunare de inserţie în condiţiile în care beneficiarii nu realizau venituri impozabile; 83.000 de lei alocaţii pentru copii plătite după moartea minorilor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nevoiaşii judeţului, suspectaţi că au fraudat statul.
 Vizualizări articol: 3078 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 7 voturi
Nevoiaşii judeţului, suspectaţi că au fraudat statul4.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   PRECIZARE trimis de
( 9 ian 2014, 14:32:13
Acesti [nevoiasi] sint niste paraziti care traiesc pe bani celor care muncesc cinstit,eu personal am vazut cum luau banii cum le dadeau pe bautura si tigari si strigau in gura mare sa traiasca usl-ul. FIRAR MAMA LOR A DRACULUI CU TOT CU AIA CARE LE DA BANI! LA MUNCA PARAZITILOR!!!!!!!!!!!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei